Skip to main content

Hur arbetar en kiropraktor?

Om du frågar människor vad kiropraktorers primära uppgift är, så svarar de flesta; ”fixa dåliga ryggar eller ta bort ryggsmärta ”. Och visst, det kan vara en effekt av en kiropraktisk behandling. Det som många missar är att en kiropraktiks livsstil innebär så mycket mer.

Målet med en kiropraktisk livsstil är helt enkelt att du skall få en långsiktigt god hälsa istället för att vara beroende av återkommande punktinsatser för att få bukt med symptom som skapas av en ohälsosam livsstil.

Effekt i hela kroppen

Kiropraktorer arbetar i första hand med ryggraden men många studier indikerar att effekten av kiropraktik kan påverkar hela kroppens och själens välbefinnande.

Många människor är idag omedvetna om det intima samband som finns mellan ryggraden och nervsystemet, och mellan nervsystemet och alla andra system i kroppen. Om nervsystemet fungerar bra har en otroligt stor inverkan på kroppen och hälsan.

Kiropraktorn fokuserar på vikten av en försämrad funktion av ryggraden och nervsystemet i relation till andra system i kroppen. Genom att din ryggrad fungerar bra, fungerar hela din kropp bättre.

Alla är idag medvetna om hur viktigt det är att gå till tandläkaren regelbundet. Vi vet också att våra barn med jämna mellanrum skall gå till barnavårdscentralen eller skolläkare.

Vad du kanske inte vet är att det är klokt att få din ryggrad undersökt regelbundet av en kiropraktor. Utöver att jobba mot tyngdlagens kraft, utsätts våra ryggar även för de stressmoment som orsakas av dagens livsstil.

Legitimerade kiropraktorer har skyddad yrkestitel

Riksdagen beslutade 2006 att kiropraktorer, som redan idag är legitimerade, också får en skyddad yrkestitel.

Beslutet innebär att ingen som inte är legitimerad och inte har genomgått en av staten fastställd och godkänd
utbildning har rätt att använda denna yrkestitel. Hundratals, kanske tusentals terapeuter som tidigare rubricerats sig som kiropraktor, får inte längre arbeta under kiropraktikens fana. Detta är ett mycket viktigt beslut som leder till kvalitetsgaranti och därmed en förbättrad patientsäkerhet.

Kiropraktorer utbildas utomlands

En kiropraktor har en fem år lång utbildning där även tjänstgöring på sjukhus ingår. För närvarande finns ingen skola i Sverige som uppfyller de akademiska utbildningskraven fastställda av ECCE. Samtliga kiropraktorer verksamma på Welledge är utbildade i utlandet och  har en akademiskt och internationellt erkänd examen.

UTMÄRKT omdöme
Baserat på 54 recensioner
I came in with multiple ailments, including a migraine on the right side of my head. After the first session it went away! With every session I have felt a deep relaxation, a mental clarity which has been transformational. People ask me what I have done, that I look different and my skin is glowing. I keep having sessions to take it to the next level! I highly recommend therapy with Martin :)
Michelle S
2023-05-23
Kom i kontakt med Martin och Welledge i november 2022 efter att jag i fyra månader bevärats av en oerhört enerverande tinnitus. Tinnitus som uppstod utan att hörseln blivit utsatt för skadliga ljudnivåer på något sätt. Redan efter några veckors behandling märktes en stor skillnad och efter 12 behandlingar i januari var problemen reducerade med ca 90%. Har nu gått ytterligare två månader och det är i stort sett tyst hela tiden. Helt fantastiskt egentligen eftersom man inte förstår vad behandlingen egentligen gör! :) Kan starkt rekommendera de som drabbas av oförklarlig tinnitus att söka hjälp av Martin och Welledge. Bästa investeringen du kan göra!
Daniel Jones
2023-03-14
Jag sökte för bl à tinnitus - men också för att få en bättre sömn och mer energi. Volymen på tinnitus:en har gått ned och jag upplever en stor mental skillnad. Har ett tydligare fokus, mer klarsynt och har tagit tag i några av livets ”surdegar”. En större handlingskraft. Jag tycker också det är spännande att Martin arbetar med hela kroppen och nervsystemet med flera intressanta behandlingsmetoder som jag inte kände till sedan tidigare. Jag har nu snart avslutat en behandlingsserie utav 12 gånger och känner mig ödmjuk och tacksam över resultatet. Samtidigt som kroppen har fått värdefulla justeringar har det skett en inre resonans. Kan varmt rekommendera Martin!
Ann THORNBLAD
2022-12-21
Att inse att min lungkapacitet ökar enkom för att jag går i behandling hos Martin på Welledge talar sitt tydliga språk. Orken, vakenheten, närvaron har ökat. Likaså rörligheten i hela kroppen, nacke, axlar, höfter. Styrkan i benen har ökat och balansen mellan kroppen och knoppen. Visste jag inte bättre skulle jag säga att det var magi. Martin vet och kan det han gör. Vill du också uppdatera dig själv till version 2.0? Gå till Welledge!
petra pilgelt
2022-11-10
Kiropraktor Martin Fransson träffade jag när vi gick utbildning i kommunikologi. Är mycket imponerad av hur han använder all sin samlade kompetens för att bidra till min och många andras välmående och utveckling. Han har bla balanserat hela mig och fått bort omedvetna "krämpor" som gjort mig friskare och mer energifylld.
Petra Almquist
2022-09-27
Martin har en helhetssyn i sin behandling som är unik och han har gett mig verktyg för att jag själv ska lyckas i min resa mot bättre hälsa. Jag kan hantera min tinnitus mycket bättre än när jag kom till Martin första gången. Sover nu utan sömnpiller. Med roliga lite annorlunda övningar som jag fått av Martin så har värk i axlar och rygg blivit mycket bättre. Martins mjuka och effektiva behandling mot spända muskler och låsningar är också unik. Har inte mött någon tidigare som behandlat mina låsningar i nacke och bröstryggen så smärtfritt och effektivt. Tack Martin! Marie Bremberg
Marie Bremberg
2022-06-29
Jag har gått hos Martin under 8 veckor med 1-2 behandlingar i veckan. Har fått fantastiskt resultat på denna korta tiden och är så tacksam för den hjälp jag fått. Hade problem med en konstant trötthet, huvudvärk och muskelvärk. Detta är jag fri från idag och kan börja leva ett liv som passar just mig. I hans bok finns mycket intressant att läsa och bra övningar som kan hjälpa dig på vägen. Jag uppskattar Martins sätt att se på kroppen med ett helhets perspektiv och han är duktig på att förklara hur allt hänger ihop/fungerar i kroppen på ett sätt så att man förstår. Rekommenderar alla som har någon form av smärta och/eller trötthet/utmattning att söka Martins hjälp.
Anna Björklund
2022-06-24
Som yogalärare, healer och shaman är det svårt att hitta behandlingsformer som täcker helheten, det multidimensionella. Det gör Martin! Jag och mina barn har gått regelbundet hos Martin under ett års tid och fått djup läkning fysiskt, emotionellt och själsligt. Martin har en förmåga att läsa av systemet i sin helhet och behandla orsaker till problem som uppstått i det yttre. Det gör att jag tillsammans med annat arbete jag gjort öppnat mitt system för flöde och balans i det totala djupet. Att Welledge har kompletterande behandlingsformer till den på bänk är ett stort plus. Mitt system har hunnit processa, integrera och få upp flera saker som uppmärksammas och tas omhand under en behandling i sättet Martin lagt upp det. Jag kommer att fortsätta att stödja mitt system på livets väg med Martins hjälp så länge han är aktiv tror jag :) Han är ju en nyfiken och vetgirig person så jag vet att han alltid kommer att vara lyhörd för den större bilden oavsett vad jag kommer med.
Malin Rydesjö
2022-03-23
Jag kom till Martin för 6 v sen på rekommendation från en vän. Då var jag sjukskriven och energilös orkade inte ta en promenad i lugn takt åkte hiss två halvtrappor. Sömnen var orolig och jag kände mig nedstämd. I dag är energin tillbaka och jag är åter i arbete. Utan Martins hjälp hade det inte varit möjligt. Jag kände en positiv effekt redan efter första behandlingen. Jag ger mina varmaste rekommendationer till Martin och Welledge.
Elisabeth Björklund
2022-03-02

Welledge AB
4.9
Baserat på 56 recensioner
powered by Google
js_loader

Events av Welledge

No Events Found

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.