Skip to main content

StressResponsEvaluering (SRE)

Stressforskare anser idag att 95 % av alla symptom och sjukdomar vi upplever har sin orsak i olika former av stressbelastningar som vi inte lyckats återhämta oss från.

Symtom är dock inte det mest tillförlitliga för att bedöma graden av stress och ohälsa. Vi kan vara helt symtomfria och ha hög grad av stress och dålig återhämtningsförmåga, vilket lägger grunden för sjukdom. Vi på Welledge kan mäta hur ditt nervsystem fungerar mer exakt och dess förutsättningar för hälsa och vitalitet.

Hälsa mäts genom att se om du har ett balanserat nervsystem som responderar optimalt på belastningar i din miljö.

SRE

Vad är en Stress Respons Evaluering (SRE)?

Ett av de bästa verktygen vi har på Welledge kallas NeuroInfiniti. Med hjälp av det kan vi göra en stressprofil och utläsa hur ditt aktuella tillstånd är, det vill säga hur stressad du blir av stressande situationer och din förmåga till återhämtning direkt efter. Det handlar om hur snabbt och effektivt vi kan återhämta oss från stressande situationer. Vår mätning ger kunskap som sedan ligger till grund för vad vi rekommenderar för just dig. Så du kan vara ditt bästa utan att bränna ut dig. Utbrändhet och utmattning går att mäta på hur dina värden ligger i förhållande till förväntade.

 

 

 

Hur går mätningen till?

NeuroInfiniti stressutvärdering är en effektiv och noggrann sätt för att mäta din fysiologiska stressrespons. Sensorer fästs på huden vid dina axelmuskler, uppe på huvudet, på dina underarmar och på händerna. Från detta datoriserade prov kan vi jämföra neurologiska responser och din återhämtningsförmåga på tre typer av stressutmaningar, mot förväntade värden. Vi analyserar tillståndet i nervsystemet på sju olika nivåer. En mer noggrant stresstest finner du inte. 

Med NeuroInfiniti kan vi tydligt mäta och följa förbättringar i förmågan att reagera på stress och hur snabbt och väl du klarar av att återhämta dig från stressen.

För att göra detta, innehåller NeuroInfiniti olika instrumentet som var och en ger en god indikation om hur ditt nervsystem hanterar stressbelastningar.
Vi mäter: 

  • EEG (hjärnans elektriska aktivitet) mäts av vänster och höger hjärnhalva,
  • sEMG (muskel responsen, hur spänd du är), handtemperatur,
  • Hudkonduktans (GSR, handfuktighet),
  • Andningsbälte (andningstempo),
  • Puls och hjärtfrekvensvariation (HRV, hur din hjärtrytm samstämmer med b la din andning).

Vi har utrustningen för att återträna ditt nervsystems stressrespons och återhämtningsförmåga. Genom att integrerar biofeedback och neurofeedback med kiropraktik i våra program som vi sätter samman i den totala åtgärdsplanen baserad på dina test resultat.

Målet för oss på Welledge är att du ska kunna röra dig från stress- och försvarsfysiologi till ett tillstånd av läkning och återhämtning. Vi arbetar med Neurologiskt Baserad Kiropraktik.

I vårt arbete är stress en resurs istället för hinder och vi är specialiserade på stress och återhämtning för förbättrad läkning och prestation.

Vem är testet för?

Vi utför detta test på personer med stress och smärtproblematik, såväl som på de som är symtomfria och vill utvärdera sin kapacitet att möta nya stressutmanningar (nytt jobb, förändring av livssituation etc) och återhämta sig effektivt från dessa.

Flera företag anlitar oss för sina anställdas räkning kring smärt och stress problematik. Även idrottare, dansare, musiker och andra som behöver prestera på topp var dag och vill förbättra sin prestationsförmåga. 

Vad ingår?

Utöver testet får du fylla i en självevalueringsenkät som täcker hur du har det inom olika livsområden kring din hälsa och vitalitet samt dina målsättningar. Vid ett separat möte genomgås din SRE, din enkät och en analys av din ryggrads spänningsmönster relaterat till dina förutsättningar och vart du vill. En åtgärdsplan presenteras med olika program förslag beroende på din engagemangsnivå.

Var vi finns

Welledge ligger centralt på hörnet Lilla Nygatan och Kornhamnstorg med egen ingång, som en oas med ljusa rymliga lokaler som vetet mot vattnet vid slussen.

Kontakta oss på info@welledge.se för att boka en tid för en Stress Respons Evaluering med NeuroInfiniti.

Adress: Kornhamnstorg 6, Gamla stan, 111 27 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 796 96 88
E-post: info@welledge.se

Nedan korta filmer visar hur en stressprofil går till.


 

 

UTMÄRKT omdöme
Baserat på 54 recensioner
I came in with multiple ailments, including a migraine on the right side of my head. After the first session it went away! With every session I have felt a deep relaxation, a mental clarity which has been transformational. People ask me what I have done, that I look different and my skin is glowing. I keep having sessions to take it to the next level! I highly recommend therapy with Martin 🙂
Michelle S
2023-05-23
Kom i kontakt med Martin och Welledge i november 2022 efter att jag i fyra månader bevärats av en oerhört enerverande tinnitus. Tinnitus som uppstod utan att hörseln blivit utsatt för skadliga ljudnivåer på något sätt. Redan efter några veckors behandling märktes en stor skillnad och efter 12 behandlingar i januari var problemen reducerade med ca 90%. Har nu gått ytterligare två månader och det är i stort sett tyst hela tiden. Helt fantastiskt egentligen eftersom man inte förstår vad behandlingen egentligen gör! 🙂 Kan starkt rekommendera de som drabbas av oförklarlig tinnitus att söka hjälp av Martin och Welledge. Bästa investeringen du kan göra!
Daniel Jones
2023-03-14
Jag sökte för bl à tinnitus – men också för att få en bättre sömn och mer energi. Volymen på tinnitus:en har gått ned och jag upplever en stor mental skillnad. Har ett tydligare fokus, mer klarsynt och har tagit tag i några av livets ”surdegar”. En större handlingskraft. Jag tycker också det är spännande att Martin arbetar med hela kroppen och nervsystemet med flera intressanta behandlingsmetoder som jag inte kände till sedan tidigare. Jag har nu snart avslutat en behandlingsserie utav 12 gånger och känner mig ödmjuk och tacksam över resultatet. Samtidigt som kroppen har fått värdefulla justeringar har det skett en inre resonans. Kan varmt rekommendera Martin!
Ann THORNBLAD
2022-12-21
Att inse att min lungkapacitet ökar enkom för att jag går i behandling hos Martin på Welledge talar sitt tydliga språk. Orken, vakenheten, närvaron har ökat. Likaså rörligheten i hela kroppen, nacke, axlar, höfter. Styrkan i benen har ökat och balansen mellan kroppen och knoppen. Visste jag inte bättre skulle jag säga att det var magi. Martin vet och kan det han gör. Vill du också uppdatera dig själv till version 2.0? Gå till Welledge!
petra pilgelt
2022-11-10
Kiropraktor Martin Fransson träffade jag när vi gick utbildning i kommunikologi. Är mycket imponerad av hur han använder all sin samlade kompetens för att bidra till min och många andras välmående och utveckling. Han har bla balanserat hela mig och fått bort omedvetna ”krämpor” som gjort mig friskare och mer energifylld.
Petra Almquist
2022-09-27
Martin har en helhetssyn i sin behandling som är unik och han har gett mig verktyg för att jag själv ska lyckas i min resa mot bättre hälsa. Jag kan hantera min tinnitus mycket bättre än när jag kom till Martin första gången. Sover nu utan sömnpiller. Med roliga lite annorlunda övningar som jag fått av Martin så har värk i axlar och rygg blivit mycket bättre. Martins mjuka och effektiva behandling mot spända muskler och låsningar är också unik. Har inte mött någon tidigare som behandlat mina låsningar i nacke och bröstryggen så smärtfritt och effektivt. Tack Martin! Marie Bremberg
Marie Bremberg
2022-06-29
Jag har gått hos Martin under 8 veckor med 1-2 behandlingar i veckan. Har fått fantastiskt resultat på denna korta tiden och är så tacksam för den hjälp jag fått. Hade problem med en konstant trötthet, huvudvärk och muskelvärk. Detta är jag fri från idag och kan börja leva ett liv som passar just mig. I hans bok finns mycket intressant att läsa och bra övningar som kan hjälpa dig på vägen. Jag uppskattar Martins sätt att se på kroppen med ett helhets perspektiv och han är duktig på att förklara hur allt hänger ihop/fungerar i kroppen på ett sätt så att man förstår. Rekommenderar alla som har någon form av smärta och/eller trötthet/utmattning att söka Martins hjälp.
Anna Björklund
2022-06-24
Som yogalärare, healer och shaman är det svårt att hitta behandlingsformer som täcker helheten, det multidimensionella. Det gör Martin! Jag och mina barn har gått regelbundet hos Martin under ett års tid och fått djup läkning fysiskt, emotionellt och själsligt. Martin har en förmåga att läsa av systemet i sin helhet och behandla orsaker till problem som uppstått i det yttre. Det gör att jag tillsammans med annat arbete jag gjort öppnat mitt system för flöde och balans i det totala djupet. Att Welledge har kompletterande behandlingsformer till den på bänk är ett stort plus. Mitt system har hunnit processa, integrera och få upp flera saker som uppmärksammas och tas omhand under en behandling i sättet Martin lagt upp det. Jag kommer att fortsätta att stödja mitt system på livets väg med Martins hjälp så länge han är aktiv tror jag 🙂 Han är ju en nyfiken och vetgirig person så jag vet att han alltid kommer att vara lyhörd för den större bilden oavsett vad jag kommer med.
Malin Rydesjö
2022-03-23
Jag kom till Martin för 6 v sen på rekommendation från en vän. Då var jag sjukskriven och energilös orkade inte ta en promenad i lugn takt åkte hiss två halvtrappor. Sömnen var orolig och jag kände mig nedstämd. I dag är energin tillbaka och jag är åter i arbete. Utan Martins hjälp hade det inte varit möjligt. Jag kände en positiv effekt redan efter första behandlingen. Jag ger mina varmaste rekommendationer till Martin och Welledge.
Elisabeth Björklund
2022-03-02

Events av Welledge

No Events Found

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.