Skip to main content

Welledge program för dig med tinnitus

Jag har framgångsrikt behandlat tinnitus hos otaliga patienter sedan 1996. Det är en av de vanligaste åkommor som patienter söker mig för numera, ofta i kombination med andra stress- och spänningstillstånd. Bäst resultat har jag med somatisk spännings relaterad tinnitus som kommer från stress. Tinnitus som kommer från buller och hörselskador är inget som jag arbetar med.

Welledge Tinnitus program
På Welledge arbetar jag med olika tekniker inom Kiropraktik som jag funnit fungerar extra bra för tinnitus patienter. Jag använder främst mycket lätta justeringar kring nackryggrad, kraniet och käkleder oftast utan det sedvanliga knäpp ljudet som förknippas med kiropraktik.

Detta kombineras därefter med Neurofeedback träning av hjärnan som har god effekt på många med tinnitus. Detta tillsammans med BrainTap sessioner, program som med specifika ljud, ljus och rödljus terapi i örat påverkar hjärnans stressnivåer och släpper ytterligare på spänningar kring käke och öron.

Detta ingår i vårt program över sju veckor för dig som lider av tinnitus:

  • En första konsultation där kartlägger dina spänningar och ditt nervsystems kondition och vad som stör dess funktion. (Värde 1000 kr)
  • 12 st återbesök, två besök per vecka där kombinerar nedan…
  • 12 st Welledge Kiropraktik sessioner (ordinarie pris 850 kr per tillfälle) 
  • 6 st Neurofeedback sessioner, vilka sker efter fått kiropraktik. (Värde 3000 kr (500 x 6)).
  • 6 st BrainTap sessioner, sker efter fått kiropraktik. (Värde 3000 kr (500 x 6)).
  • En utvärdering efter sex veckor (Värde 950 kr).
  • Martin bok Din Hälsokälla är du med tillhörande online program och app med video lektioner. (Värde 397kr)

Kostnad 11.950 kr (värde 18.547 kr).
Kan delbetalas över tre månader, första delbetalning på 4000 kr.
Uppstart varje vecka med med max fyra personer som kan börja per vecka.

Programmet sker på Welledge i Gamla stan i Stockholm.

Svara på dessa frågor och maila till mig inför ditt första besök:

När och hur började du uppleva symtom?
Hur låter ljudet du hör?
Hör du det i ett eller båda öronen?
Har ljudet du hör varit kontinuerligt, eller kommer det och går?
Hur högt är ljudet (1-10)?
Hur mycket stör det dig (1-10)?
Vad, om något, verkar förbättra dina symtom?
Vad, om något, verkar förvärra dina symtom?
Har du utsatts för höga ljud?
Har du haft en öronsjukdom eller huvudskada?
Har du nån överkänslighet eller allergi mot nån mat, pollen, mögel eller liknande?
Är du ljud känslig?
Kan du påverka ljudet med rörelse av nacke eller käke? 
Kan du påverka ljudet med tryck mot ömma punkter i nacke, käke eller kranie?

Maila mig på martin.fransson@welledge.se och boka en första konsultationhttp://welledge.bokadirekt.se besvara frågorna här ovan i ditt mail. inga resultat kan garanteras av oss, dock om vi vid en första konsultation finner de indikatorer som vi har erfarenhet av är kopplade till somatisk tinnitus och dessa reduceras genom vårt program så är prognosen god.

Vad några patienter säger om vad de uppnått med mig:

Kom i kontakt med Martin och Welledge i november 2022 efter att jag i fyra månader bevärats av en oerhört enerverande tinnitus. Tinnitus som uppstod utan att hörseln blivit utsatt för skadliga ljudnivåer på något sätt. Redan efter några veckors behandling märktes en stor skillnad och efter 12 behandlingar i januari var problemen reducerade med ca 90%. Har nu gått ytterligare två månader och det är i stort sett tyst hela tiden. Helt fantastiskt egentligen eftersom man inte förstår vad behandlingen egentligen gör! Kan starkt rekommendera de som drabbas av oförklarlig tinnitus att söka hjälp av Martin och Welledge. Bästa investeringen du kan göra!
-Daniel J

Jag sökte för bl à tinnitus – men också för att få en bättre sömn och mer energi.
Volymen på tinnitus:en har gått ned och jag upplever en stor mental skillnad. Har ett tydligare fokus, mer klarsynt och har tagit tag i några av livets ”surdegar”. En större handlingskraft. Jag tycker också det är spännande att Martin arbetar med hela kroppen och nervsystemet med flera intressanta behandlingsmetoder som jag inte kände till sedan tidigare. Jag har nu snart avslutat en behandlingsserie utav 12 gånger och känner mig ödmjuk och tacksam över resultatet. Samtidigt som kroppen har fått värdefulla justeringar har det skett en inre resonans. Kan varmt rekommendera Martin!
-Ann T

När jag kom till Martin för tre månader sedan så hade jag svåra problem med sömnen och även orken. Jag hade svår tinnitus och svåra smärtor i nacke och bröstryggen. Jag hade gått till flera olika kiropraktorer, sjukgymnaster som inte gett resultat. Nu tre månader senare hos Martin så har jag en helt annan energi och ork och sover gott om nätterna. Även mina nack och ryggsmärtor är nästa obefintliga. Att jag mår mycket bättre nu är tack vare Martins speciella behandling av muskler och låsningar och hans unika helhetssyn där jag fått andningsövningar, rörelseövningarna för nacke och rygg och även läst hans bok med mycket bra tips för en bättre hälsa. -Marie B.

Efter behandlingen hos Martin på Welledge upplever jag mer harmoni och balans i kroppen. Tinnitus har försvunnit, jag har slutat vricka fötterna. blivit gladare och piggare 🤗-Kristina E.

Martin har hjälpt mig med min tinnitus samt med min inre stress. -Helena S.

I samband med mycket resande och stressigt jobb drabbades jag av tinnitus våren 2021. Den traditionella sjukvårdens besked var att jag ’måste lära mig att leva med tinnitusen.’ Inte särskilt hoppfullt alltså, och när jag såg Martins video om Welledge-behandlingen beslöt jag mig för att pröva på. Efter tre månader är resultatet över förväntan. Martins mjuka men precisa behandling och hans personliga bemötande – inkl personliga svar på e-post – har gjort mirakel för mig. Min tinnitus är i stort sett borta och spänningen i huvud, nacke och rygg har minskat betydligt. Jag kan varmt rekommendera Martin och Welledge. -Sam

För fyra veckor sen började jag hos Martin på Welledge på grund av sus i öronen. Suset kom efter långvarig stress med ångest och utbrändhet. Har även ont i nacken och biter ihop käkarna.
Det känns hur bra som helst att gå hos Martin, jag känner mig lugn och glad igen. -Marianne L

Kan varmt rekommendera Martin och Welledge. Har lidit av tinnitus och hörselförvrängningar tillsammans med hörselnedsättning i åratal och provat allt, men utan bättre resultat än möjligtvis ”plåster på såret”. När det i februari blev värre än vanligt tog jag kontakt med Martin som inte bara förstod mina besvär men kunde också peka på vilka symtom jag hade utan att jag sagt just det till honom. Vi påbörjade ganska omedelbart en behandling och efter c.a tre veckor blev jag plötsligt av med besvären och hör bättre än innan! Martin jobbar utifrån ett helhetsperspektiv och fokuserar på anledningen till besvären istället för att just bara fixa till det för stunden. Proffs! -Per L

I slutet av september dök ett ringande i öronen upp. Två veckor in till oktober hade ringandet blivit allt högre och högre. Gick online och läste att tinnitus är ”permanent”. Denna information (tillsammans med tre år av undantryckt stress och ångest) ledde till att jag hade ett breakdown. Mådde fruktansvärt dåligt och ringandet var väldigt högt. Av en slump hittade jag WellEdge och Martin: Efter 5 veckor av behandling med Martin mår jag mycket bättre och min tinnitus har gått från en 6(7)/10 till en 1(2)/10 och många gånger är det helt tyst. Min panikångest har också försvunnit. Har en bra bit kvar innan jag har kommit i balans med min stress och fixat andra problem med min kropp (käke och nacke). Men känner mig säker på att med Martins hjälp så kan jag fixa dem. — Martin erbjuder dig resurser, kunskap och tro kring hur du kan läka dig. Om du sedan använder de resurserna för att faktiskt arbeta med och läka dig, så kommer det hända. Det är I alla fall min erfarenhet. -Mirre K

Jag rekommenderar alla att ta kontakt med Martin Fransson framför allt för tinnitus/susningar i öronen och långvarig smärtproblematik. Han har en stor kunskap om kroppen och har helhetsperspektivet. Ni kommer att få den hjälp ni behöver. Jag vill tacka Martin av hela mitt hjärta, han har varit en kapten som hjälpt mig att segla mitt skepp med ett brutet segel och jag kan inte mer än vara evigt tacksam för den hjälp och tid han lagt ner på att förklara mina ständigt återkommande frågor och funderingar. Martin, du räddar liv. Tacksam för allt. – Valentin

Det finns ofta hjälp att få
Det finns många olika orsaker till tinnitus och vi har inte alla svaren ännu, men som tur är så finns det goda möjligheter för de flesta med tinnitus som kommer från spänningar kring nackrygg, käke och kraniet att få lindring eller bli helt bra med de former av Kiropraktik jag integrerat på Welledge med tillhörande övningar och tillskott. Ljudet är enkom ett symtom inte orsaken, vi letar efter orsaken till vad som stör ditt normala hörande och korrigerar de obalanser som undersökning visar är prioritet för att komma åt orsaken.

Ljudet ger en fingervisning om vad som ligger bakom, men det behövs mer information för att utröna vad som kan understödja läkning av de bakomliggande faktorerna så ljudet kan upphöra.

I nedan video går jag igenom delar av den anatomi och fysiologi som ligger bakom spänningsrelaterad tinnitus och hur kiropraktik kan assistera genom att arbeta specifikt med de bakomliggande spänningsmönster och stress som bidrar till tinnitus.

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.