Skip to main content

Grundläggande principer till att må bra och vara på topp – del 2

På din resa till att utveckla den hälsa du önskar för dig själv såväl fysiskt, emotionellt, mentalt, socialt och själsligt för hela dig och dit liv och leverne. Så finns det ett antal principer som jag varmt rekommenderar att arbeta med och att lära sig och träna dig i. Dessa finns det otaliga olika övningar för, du kommer få några exempel i denna artikel.

  1. Släpp taget om det som inte är ditt

En viktig sak att beakta för varje tanke, känsla och förnimmelse du har är möjligheten att den inte är din. Vad menar jag med det?

Vi har en otrolig kapacitet att härma och ”känna in” andra, så till den milda grad att det gör att vi ofta plockar upp vad de har. Kiropraktikens fader DD Palmer brukade gå fram till folk på gatan och beskriva deras smärta i kroppen för att han kände det i sin egna kropp. Det är faktiskt så vi alla fungerar, frågan är bara hur aktivt det är hos just dig. Det system som gör detta möjligt är b la kopplat till våra ”Spegel-neuron” i hjärnan.

Så ett verktyg som är enkelt är att rikta din uppmärksamhet vid ett område som du tolkar som ”känns inte bra” och ställ dig frågan ”Är det här mitt eller någon annans?”. Det som känns lättare av de två är det som är rätt för dig. En än snabbare fråga på det samma för att släppa taget om tankar, känslor och förnimmelser är att fråga dig ”Vem tillhör det här?”. Det är inget du behöver göra annat än ställa frågan och lägga märke till det du lägger märke till.

En annan övning för att släppa taget är följande.

Notera vad det är som gör att du tolkar att detta område är ett ”obehagligt” område, något du vill bli kvitt. Vad är det du förnimmer i det området. Är det varmt/kallt, expanderat/kontraherat, tungt/lätt, rörelse/stilla, vad mer noterar du?

Har det en form t ex runt, trubbigt, konsistens. Hur stort är det? Vilka gränser har området?

 Vad händer för dig?

Skriv och berätta när du delar denna artikel vidare.

  1. Stärk din källa till det friska

 När du gjort princip 1 och 2 (princip 1 kan du läsa om här) lägg då märke om det du förnimmer förändras. Bästa är att först uppmärksamma det som känns bra innan du går på det som inte känns bra. Ett bra sätt är att låta uppmärksamheten pendla mellan det som ”bra” i kroppen och det som känns som du vill bli kvitt. Bara genom att observera skillnaderna och notera att de kan samexistera i kroppen kan börja skapa förändring och släppa det som du inte önskar.

 

I nedan video ger jag exempel på detta.

 

 

Läs del 3 där du får lära dig två ytterligare principer genom att klicka på denna länk.


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.



    × Hur kan vi hjälpa dig?