Skip to main content

Är det tryggt att ta sitt barn till kiropraktorn?

Många går till kiropraktorer med sina barn för kontroll av rörelseapparaten och korrigering av potentiella störningar på hur ryggraden fungerar. Och det är även många som inte vet om att de kan göra detta och varför det kan vara värt det. I den artikel med animation får du veta mer.

”Är det säkert att ta sitt barn till Kiropraktorn och vad säger forskningen?

Att spendera tid i mammas mage kan ha många påverkningar på barnets kropp, inte minst hur ryggraden och nervsystemet samverkar. Något Kiropraktorer är utbildade att undersöka och korrigera vid eventuella obalanser.

Många barns förlossningar kan ha en inverkan på hur ryggraden fungerar och därmed nervsystemet och hjärnans funktion enligt vad vi finner som kiropraktorer och vad olika studier pekar på.

I nedan animation får du lära dig mer om hur tryggt och säkert det är att ta ditt barn till en kiropraktor som är utbildad att undersöka och behandla barn.

 

Jag har arbetat med barn ända sedan utbildningen i England där var klar 1996. Och har sedan dess tagit otaliga vidareutbildningar med fokus på att omhänderta b la gravida och barn i alla åldrar.

För mig är det sant att barn mår bra av att få en professionell bedömning av sina ryggar av en kiropraktor. Att få tips och råd om hur att ha en god ”rygghygien” genom livet är bra att starta med tidigt i livet.

Effekterna är otaliga när obalanser (kiropraktiska subluxationer) upptäcks och korrigeras. På Welledge arbetar vi med Kirorpaktor system där den kiropraktiska justeringen sker med väldigt lätta kontakter längs ryggraden och kraniet.

Har du frågor om dig, din familj och barn, så maila oss gärna på info@welledge.se eller boka en tid för en konsultation direkt via nedan länk. Du kan även ringa 08-796 96 88 för att boka en tid.

Boka gärna en tid för dig och din familj!

Boka tid

Barn


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.