logotype

Bli resligare och flexiblare

Har du spända axlar och nacke med tillhörande stelhet och värk?

Eller känner du dig trött och hängig med en hopsjunken hållning

Här kommer då en enkel serie av övningar du kan göra för att bli resligare och mjukare i ryggen. Sprid det vidare till kollegor och vänner.

 

Dessa övningar är hämtade från Initiativet World Spine Day som den 16/10 varje år lyfter fram Straighten Up. Att utbilda i värdet av en god rygg ”hygien” genom bra rörelser och ergonomi.

hållning_bra_dålig

Vad många inte vet är hur ryggbesvär hänger samman med hållningen och uppbyggd stress i kroppen. Eftersom jag sett så många som lider i onödan bli hjälpta genom att lära sig övningar för en bättre hållning i kombination med specifik kiropraktik som assisterar kroppen att släppa på de spänningar som inte kommer åt på egen hand med övningar, känns det alltid lika viktigt att sprida information som gör att du kan få värdefull information som hjälper dig att bli mjuk i din nacke och axlar och slippa stelhet och värk i ryggen.

 

 

 

Vad många inte tänker på är att kroppshållningen har inflytande på många av kroppens funktioner. Ryggont, huvudvärk, humör, blodtryck, puls och lungkapacitet är några av de funktioner som mest påtagligt påverkas av hållningen. En kroppshållning där huvudet förskjuts framåt leder till att alla värden som påverkar kroppens allmänna hälsostatus minskar betydligt.

Kroppshållningen är en mycket tydlig spegling av kroppens hälsostatus. Tyvärr så uppmärksammas detta alltför sällan i dagens hälso- och sjukvård. I en värld där den teknologiska utvecklingen är så långt framskriden och tillgången till information finns i överflöd, är det förbryllande att se hur något som är så uppenbart också är så förbisett. I framtiden kommer förhoppningsvis en ny profession att kunna skapa en modell runt detta viktiga, och tyvärr ofta förbisedda område, med intentionen att omstrukturera och omorganisera synen på hälsa och välbefinnande, samt att öppna upp för nya och fler möjligheter till att förbättra människors livskvalité och vitalitet.

Kiropraktorer har i alla tider arbetat med att främja en god funktion i nervsystemet med tillhörande resliga hållning och flexibilitet i kroppens alla system.

Vill du få en smidigare, starkare och skönare rygg, då har du chansen att göra ett 8 veckors ryggprogram i kiropraktor Martin Franssons Ryggskola. klicka här och säkra din plats Ryggskola

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier