Skip to main content

Bryt smärtcykeln med Kiropraktik

Lär dig om kronisk smärta och hur den kan ha blivit kronisk utifrån hur hjärnan fungerar i denna animation och få några tips och råd.
Smärta skapas i din hjärna för att berätta för dig att det händer nått i din kropp som du behöver uppmärksamma. Detta är bra när det gäller akut smärta. Problemet är när smärta blir kronisk och det inte längre finns en fysisk anledning till smärtan som upplever och den inte längre är ett stöd som informerar om vad som är bra att göra och inte göra för att bete sig mer hälsosamt. Hjärnan har fastnat i smärtmönster.

Det är då viktigt att finna strategier som bryter smärtcykeln i hjärnan. Som tur är hjärnan formbar (plastisk). Genom att ägna sig åt aktiviteter som hjälper hjärnan och övriga kroppen att bryta negativa mönster och främja frigörandet av kroppens egna smärtlindrande substanser och substanser som hjälper hjärnan att skapa nya mer funktionella förbindelser. 

Promenader, motion i olika former och antiinflammatorisk kost är några saker som kan göra. Till det kan man addera meditation med andningsövningar. 

För den som vill få hjälp kan ett kiropraktiskt omhändertagande där väver in hälsoråd, stresshantering, biofeedback och neurofeedback, som gör här på Welledge var ett stöd för att effektivt bryta kronisk smärta.

Det intressanta som en del studier indikerar precis som min kliniska erfarenhet, är att kiropraktik har ett positiv effekt för många patientgrupper med kronisk smärta. Mycket mer forskning behövs inom detta intressanta område kring hjärnplasticitet i relation till ryggradens funktion. 

Om du önskar boka en tid för en konsultation och finna ut om vi kan hjälpa dig. Klicka på nedan länk.

 
Boka tid

I nedan animation kan du lära dig mer.

 

Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.