Skip to main content

Den lilla hjärnan som gör den stora skillnaden för hur du fungerar

Lär dig om hur viktig din lillhjärnan (Cerebellum) är för att prestera ditt bästa.
Och hur kiropraktik kan förbättra b la din koordination och balans.

Lillhjärnan (den ligger i bakhuvudet, på bilden med en vit ruta i sig), som med sina 10 % av hjärnmassan kanske inte verkar så betydande. Faktum är dock att den innehåller 50 % av alla hjärnceller och är involverad i alla andra funktioner i hjärnan. Lillhjärnan har nämligen kopplingar till alla andra delar av hjärnan inklusive frontalloberna.

Det som driver lillhjärnan är kroppsrörelser i alla dess former. Fyrtio gånger fler nervfibrer går in till lillhjärnan i förhållande till hur många som går ut, och det är först och främst rörelseinformation som den integrerar.

Integreringen och moduleringen av alla delar av hjärnan, som är av högsta betydelse för oss, får sin näring av en optimalt rörelsestimulerad lillhjärna. Effekterna av korrekt rörelse är påvisade för allt från bättre stresshantering, ökad inlärning till effektivare immunsystem.

Så när en kiropraktor reducerar störningar i hur ryggraden fungerar och förbättrar inputen till lillhjärnan, så förbättras många andra funktioner i hjärnan. Det leder till ökad kapacitet att veta var har sina kroppsdelar och vara mer koordinerad, reagera snabbare och lära sig nya kroppsrörelser .

I nedan animation får du lära dig om Lillhjärnan och dess funktion och hur kiropraktik har effekt på dess funktion och vilka gynnsamma effekter det har.

 

Om har problem med smärta, balansen, klumpig, okoordinerad eller svårt med att lära sig nya rörelser som vid dans eller musik, då kan kiropraktik vara en del av lösningen.

Vill du boka en tid för att finna ut hur din hjärnbalans är och förbättra hur din hjärna fungerar genom att få en bättre fungerande ryggrad med kiropraktik och rätt övningar för dig?

Boka då en tid här för en konsultation till en kiropraktor. Via nedan länk kan du boka ett första besök till oss på Welledge.

Boka tid


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.