logotype

Den lilla hjärnan som gör den stora skillnaden för hur du fungerar

Lär dig om hur viktig din Cerebellum, lillhjärnan är för att prestera ditt bästa.
Och hur kiropraktik kan förbättra b la din koordination och balans.

Lillhjärnan, som med sina 10 % av hjärnmassan kanske inte verkar så betydande. Faktum är dock att den innehåller 50 % av alla hjärnceller och är involverad i att modulera alla andra funktioner i hjärnan. Lillhjärnan har kopplingar till alla andra delar av hjärnan inklusive frontalloberna.

Det som driver lillhjärnan är kroppsrörelser i alla dess former. Fyrtio gånger fler nervfibrer går in till lillhjärnan i förhållande till hur många som går ut, och det är först och främst rörelseinformation som den integrerar.

Integreringen och moduleringen av alla delar av hjärnan, som är av högsta betydelse för oss, får alltså sin näring av en optimalt rörelsestimulerad lillhjärna. Effekterna av korrekt rörelse är påvisade för allt från bättre stresshantering, ökad inlärning till effektivare immunsystem.

I nedan animation får du lära dig om Lillhjärnan och dess funktion.

 

 

 

 

Vill du boka en tid för att förbättra hur din hjärna fungerar bättre genom att få en bättre fungerande ryggrad?

Boka då en tid här för en konsultation till en kiropraktor.

Boka tid

 

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier