Den lilla hjärnan som gör den stora skillnaden för hur du fungerar

Lär dig om hur viktig din Cerebellum, lillhjärnan är för att prestera ditt bästa.
Och hur kiropraktik kan förbättra b la din koordination och balans.

Lillhjärnan, som med sina 10 % av hjärnmassan kanske inte verkar så betydande. Faktum är dock att den innehåller 50 % av alla hjärnceller och är involverad i att modulera alla andra funktioner i hjärnan. Lillhjärnan har kopplingar till alla andra delar av hjärnan inklusive frontalloberna.

Det som driver lillhjärnan är kroppsrörelser i alla dess former. Fyrtio gånger fler nervfibrer går in till lillhjärnan i förhållande till hur många som går ut, och det är först och främst rörelseinformation som den integrerar.

Integreringen och moduleringen av alla delar av hjärnan, som är av högsta betydelse för oss, får alltså sin näring av en optimalt rörelsestimulerad lillhjärna. Effekterna av korrekt rörelse är påvisade för allt från bättre stresshantering, ökad inlärning till effektivare immunsystem.

I nedan animation får du lära dig om Lillhjärnan och dess funktion.

 

 

 

 

Vill du boka en tid för att förbättra hur din hjärna fungerar bättre genom att få en bättre fungerande ryggrad?

Boka då en tid här för en konsultation till en kiropraktor.

Boka tid

 


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005. Jag var innan dess verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique) för den som vill veta. Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper krings hjärnans funktion vid stress och återhämtning/läkning, för att förstå vad som lägger grunden för att nå sin högsta potential. Jag utgår från metadisciplinen Kommunikologi, läran om det som är gemensamt. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder och jag har specialiserat mig på förbättra hjärnan och övriga kroppens förmåga till återhämtning & prestation. Jag arbetar mycket med biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här.

Kontakta oss

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.
Hitta oss på sociala medier

Copyright Welledge ©
web by Marc Neander