Skip to main content

En god hållning minskar risken för rygg och nacksmärta plus mycket mer…


Hållningen är ofta en förbisedd aspekt av vår hälsa, men den är viktig inte bara för att en försämrad hållning ökar risken för nacksmärta och huvudvärk. Lär dig vikten av en god hållning och dess fördelar.

Många med nackbesvär har även nedsatt andning tillföljd av försämrad hållning. När har en försämrad hållning påverkar det så mycket mer t ex hur bra kan andas vilket har en nedsättande verkan på hela vår fysiologi. En försämrad hållning och andning har en negativ effekt på ryggradens stabilitet och vår balans och ökar risken för smärta.

Vi har dessvärre en tilltagande trend med försämrad hållning tillföljd av ”text nacke”, av all tid framför smartphones, plattor och datorer. Och än värre att de dåliga vanor som lägger grunden för dessa besvär skapas redan i unga år när barn sitter framåtlutade över sina telefoner.

Det är så viktigt att skaffa sig bra hållningsvanor och rygghygien iform av minipauser redan som ung. Precis som vi lärt oss borsta våra tänder. Genom att lära yngre goda hållningsvanor och ryggövningar kan risken för framtida ryggbesvär minskas.

Forskning pekar på att en god hållning inte bara minskar risken för smärta utan ökar allt från självkänslan, humöret, till förmågan att fokusera och hantera stressande situationer bättre. Samtidigt som den minskar tendensen till rädsla och oro.

Kiropraktik har en god effekt vad gäller att förbättra funktionen i ryggen och hållningen. Och många av de som kommer till mig på Welledge märker snabbt hur deras hållning blir bättre.

Se nedan animation och lär dig mer om vikten av en god hållning.

 

Ladda ner en serie med hållningsförbättrande övningar att göra med dina nära och kära varje dag.
.
Hållningsövningar

Vill du ha fler övningar så ta gärna del av min Ryggskola och hållningsskola online bra att göra med hela familjen.

Boka gärna en konsultationstid där ser över din ryggs funktion och hållning för att skapa en åtgärdsplan för dig.

Boka tid

 


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.