logotype

Förbättra din koordination

Din ryggrads funktion påverkar din hjärnas funktion. När din ryggrad inte rör sig korrekt så påverkar det hur din ryggrad sänder information till din hjärna. Och påverkar därmed hur väl din hjärna kan veta vad som händer i din ryggrad och kan styra din ryggrad. Vilket behövs för att du skall kunna röra dig så som du önskar med elegans och energieffektivitet. Så kan möta olika situationer i vardagen, så som springa, sitta, gå och lyfta. Lär dig mer om denna relation.


Genom kiropraktik är det möjligt att förbättra din ryggrads förmåga till stabilitet såväl som flexibilitet. Och att din ryggrad och övriga leders rörelse är mer synkroniserad utifrån behovet i en given situation.

I nedan video animation förklaras det på ett enkelt sätt hur hjärnas funktion är beroende av kvalitativ information från kroppens leder och muskler, främst från ryggraden och nacken. Och hur kiropraktik möjliggör för hjärnan att få en bättre kroppsuppfattning genom att med kiropraktiska justeringar reducera subluxationer som stör kommunikationen mellan ryggraden och hjärnan.

 

Som du ser i videon så kan nedsatt och störd funktion i ryggraden ge smärta och värk, ha inverkan på din styrka, koordination, snabbhet, skapa svårighet att läsa, sängvätning, kolik eller högt blodtryck.

Kom ihåg att smärta och värk är oftast en konsekvens av att din ryggrads funktion är nedsatt. Smärta är dock inte det bästa sättet att bedöma om du har en ryggrads dysfunktion.  Låt en kiropraktor finna ut om du har nedsatt funktion i din ryggrad i form av subluxationer och justera dina eventuella subluxationer så du kan prestera ditt bästa.

Om du vill boka en tid för en konsultation för att bedöma din ryggrads status och påverkan på din hjärnas förmåga att koordinera din kropp ring då oss på 08-796 96 88 eller klicka på länken här nedan och boka en tid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier