Skip to main content

Förstå kronisk smärta och hur att lindra den

Det är många som lider av kroniska smärta. Den kan vara mild eller intensiv såväl som ständigt närvarande eller att den kommer och går. Och kan sitta på många olika platser även om ländrygg och nacke är vanligast. Lär dig om hur din hjärna inverkar på kronisk smärta och några råd kring hur att hantera kronisk smärta.

Kronisk smärta dvs smärta som haft längre än tre månader är sällan längre informativ på ett sätt som främjar nödvändiga beteende förändringar. De behöver ske innan dess.

Smärta som vi blir medvetna om skapas normalt av vår hjärna som en konsekvens av att vävnad är fysiskt skadad eller kemiskt påverkad, så vi kan respondera och skydda oss. Du behöver dock inte ha någon fysisk skada för att uppleva smärta. Detta är ofta fallet när smärta har blivit kronisk.

Smärta är främsta anledning till att söka vård. Smärta som blir kronisk ökar risken för att bli handikappad på nått sätt av den. Något som ca 1/3 drabbas av, nedsatt funktionsförmåga tillföljd av sin smärta.

I denna korta animation förklaras på ett enkelt sätt hur kronisk smärta verkar fungera och varför b la kiropraktiskt omhändertagande verkar ha så god effekt på viss typ av kronisk smärta.

 

Vad tyckte du? Dela gärna vidare….

Vi finns här för dig

Vi kiropraktorer på Welledge arbetar främst med neurologiskt baserad kiropraktik och är vidareutbildade och tränade plus certifierade i tonala kiropraktor tekniker vilket inte är kopplat till det annars ofta förknippar med ett besök hos kiropraktorn, ”knäpp ljudet” som oftast kommer som en följd av en strukturell kiropraktik justering. Även om detta är helt ofarligt är det många som tycker det är obehagligt. Vid tonala kiropraktor tekniker arbetar vi annorlunda. Detta gör att många väljer oss tillammans med de speciella effekter som följer av detta sätt att arbeta.

På Welledge har vi EEG utrustning för att mäta hur din hjärna påverkas gynnsamt av det vi tillhandahåller i våra tjänster.

Welledge ligger centralt på hörnet Lilla Nygatan och Kornhamnstorg med egen ingång, som en oas med ljusa rymliga lokaler som veter mot vattnet

Adress: Kornhamnstorg 6, Gamla stan, 111 27 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 796 96 88
E-post: info@welledge.se

Boka din första kiropraktor konsultation här


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.