logotype

Hur man kan motverka ”Text Nacke” snabbt?

Har du ofta nacksmärta och / eller skuldervärk? Arbetar du ofta vid ett skrivbord eller framför en dator? Har du Text Nacke, alias framåt tippat huvud / kroppshållning?
 
Om så är fallet, kan problemet effektivt lösas i bekvämligheten av ditt hem och på jobbet. Lär dig hur i denna artikel.

TextNacke
80-90% av alla människor i dagens samhälle har olika grader av Text Nacke dvs framåt lutat huvud.
 
Om du har Text Neck (Forward Head Posture)? eller är du bekymrad över att få Text Nacke? Vill du korrigera eller förhindra det snabbt och enkelt? Har du ofta nacksmärta och / eller skuldervärk? Läs då vidare 
 
Upptäckten
Sedan introduktionen av iPhone den 29 juni 2007 har Forward Head Posture, alias ”Text Neck”, blivit en hälso pandemi. Medan Forward Head Posture inte var ny vid tiden för iPhone introduktion, har graden av dess påverkan på befolkningen ökat dramatiskt. Så mycket så att det fick ännu ett nytt namn – ”Text Neck”.

Idag har 80-90% av personer i åldern 15 till 65 olika grader av Forward Head Posture. Med varje cm av framåt tippat huvud, ökar stress och spänning på nacken väsentligt. En genomsnittlig person har skjutit fram huvudet 5-7 cm.

Bokstavligt talat, betyder det att en person med en genomsnittlig framåt tippning av huvudet har som ett bowlingklot eller vattenmelon som hänger ned från huvudet. En sådan hög stress och spänning kan leda till utbredd nackstelhet, spasm, smärta och trötthet.
 
Smartphones har vunnit sina marknadsandelar, och därmed har spridningen av Text nacke ökat.  En effektiv lösning för att hjälpa allmänheten att minska och förebygga Text nacke är knappast att sluta använda Smartphones. Utan vi behöver dagligen göra hållningsförbättrande övningar som kan lära dig i nedan video.

 


 
Lösningen –Ytterligare en motvikt

Dessutom förespråkar vi att man använder Neck Vitalizer, som du kan läsa mer om här nedan. Den hjälper till att biomekaniskt korrigera en dålig hållning, samt göra det neurologiskt genom att omskola hjärnan till en korrekt kroppshållning. Dessutom hjälper den till att korrigera framåtrullade axlar, vilket ofta är en biprodukt och en förstärkande orsak till Forward Head Posture.

Om du letar efter en effektiv lösning för att hjälpa dig korrigera och förhindra framåt tippning av huvudet som en kroppshållning samt framåtrullade axlar, så kan Neck Vitalizer vara en av de bästa lösningarna pengar kan köpa idag.

På grund av omfattande användning av smartphones, ipads och datorer, har 80-90% av dagens barn, ungdomar och vuxna olika grader av Text Neck. Deras huvud sticker fram över kroppens mittlinje, i sin naturliga upprätta hållning. 
 
Du kan föreställa dig hur stor börda som läggs på nacken. Med tiden kommer denna höga nivå av stress och spänningar ofta leda till stel nacke, skuldra, övre ryggsmärta, huvudvärk, begränsat rörelseomfång, ökad risk för nackskador, nedsatt produktivitet, även för tidigt slitage av nacken och andra allvarliga hälsoproblem. Detta är en anledningen till varför nacksmärta är så vanligt idag.
 
Med tanke på de allvarliga hälsoproblem som Text nacke innebär, är det klokt att rätta till det, förhindra det och bekämpa det så tidigt som möjligt. Ett uns av förebyggande är mer än ett pund av bot. Om ditt huvud eller nackes hållning inte är rätt, kommer inriktningen och samordningen av andra delar av kroppen äventyras, och kan leda till problem i andra delar av kroppen.
 
Hur kan du rätta Text nacke då? Det är inte lätt, eftersom Text Nacke är ett problem som genereras reflexmässigt av hur använder ryggen i vardagen. Du kan inte förvänta dig en läkare kan bota den via en tablett. Hemligheten med att korrigera Text Nacke ligger i att omskola din hjärna, ditt nervsystem, och dina muskler om vad en riktig huvud och nack hållning är. Eftersom det är hjärnan som bestämmer bröstets, huvudets och nackens hållning, så måste vi omskola hjärnan, ditt nervsystem, och dina muskler om vad en riktig hållning är.
 
Lindra din nacke / övre ryggsmärta

Nacke och skuldra smärtor i stillasittande människor är ofta ett resultat av dåliga sittställningar. En ihopsjunken sittställning  orsakar ofta eller leder till en hållning som kallas ”Forward Head Posture” (FHP) eller Text nacke / gamnacke.

Personer med FHP skjuter ofta sina huvuden framåt 5 centimeter eller mer. Detta innebär att det arbete som krävs av nackens muskler ofta dubbleras, tom tripplas eller fyrdubblas, vilket med tiden leder till ihållande smärta i nacke eller axlar.

Baserat på kliniska erfarenheter, kan du räkna med att minska din Text Nacke, FHP med 50% inom en kort period av 5-6 veckors regelbunden tillämpning av Neck Vitalizer.
 
Neck Vitalizer ™ …
– Hjälper dig lindra dina nackbesvär snabbt
– Hjälper till att korrigera Text Nacke, alias Forward Head Posture
– Hjälper till att korrigera framåtrullande axlar, eller stängt bröstsyndrom
– Tillåter dig full och kontinuerlig kontroll och justering av behandlingen
– Gör det möjligt att ha terapin i bekvämligheten av ditt hem

Neck Vitalizer erbjuder en praktisk och ultraeffektiv lösning för att korrigera FHP och slappna av i nack- och skuldermusklerna.

Genom att ligga på Neck Vitalizer mellan skulderbladen innan du sover eller när du vaknar för en kort stund. Inom några minuter, kommer du att märka att eftersom huvudet sjunker bakåt och bröstet öppnas upp, släpper stress och spänningar i nacke och axlar. Nack- och skulder muskler blir avslappnade och nacke eller axel smärta lindras.

Denna process återupprättar effektivt i hjärnan din hälsosamma nackkrökning och huvudets kroppshållning. Allt genom att bara vila på den i 15 – 20 minuter, två gånger om dagen.

Neck Vitalizer_relieves_Forward_Head_Posture_and_Forward_Rolling_Shoulders_3-2

Eftersom FHP ofta är relaterat till stängt bröstsyndrom, kan ingen korrigering av FHP vara effektiv utan att korrigera Stängt bröst syndrom. Neck Vitalizer ™ har utformats för att enkelt avhjälpa detta för oöverträffad terapeutisk effektivitet.

Genom att kan variera trycket i Neck Vitalizer, så är det möjligt att anpassa stretchen efter just dina behov.


Fallstudie
Patienten och dess skick – En 58-årig man som arbetade som  manager hade haft ca 7 cm Forward Head Posture i över 20 år, och lidit konstant smärta i nacke- och axel- områden. Han var en allmänt frisk individ och han hade försökt ett stort antal behandlingstyper och terapeutiska anordningar, utan synlig förbättring.

Neck Vitalizer_corrects_Forward_Head_PostureBehandlingen – Han introducerades till Neck Vitalizer ™ under våren 2010. Han lade sig i ryggläge i sängen, med Vitalizer ™ emellan skulderbladen, och dess övre kant i linje med axellinjen. Han kände omedelbar lättnad och han kände direkt uppmjukning av spänningen i nacke och axlar. Han märkte också hur hans bröst öppnades och hans nack kurvatur ändrades. Han kunde andas djupare och lättare, och spänningen i hela kroppen minskade. Han följde instruktionerna och fortsatte att ligga på Vitalizer ™ i 20 minuter tills hans nacke och axlar kändes betydligt bättre.


Neck Vitalizer_corrects_Forward_Rolling_ShouldersResultatet – Med positiva initiala resultat, fortsatte han tillämpar Neck Vitalizer ™ på morgonen strax efter att han vaknat upp och på kvällen strax innan han skulle sova. Inom 3 veckor, hade hans framåtlutade huvud redan minskat med 3,5 cm – en minskning med 50%! Och hans nacke och skulder besvär hade minskat drastiskt!

 

Vill du beställa en Neck Vitalizer ™ så maila oss på info@welledge.se. Du kan även och komma in och testa hos oss på Welledge, Kornhamnstorg 6 i Gamla Stan.

Den kommer i en enkel väska som gör att lätt kan ta med den där du behöver den.

Neck_Vitalizer_travel_bag

NeckVitalizer

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier