Skip to main content

Hur ryggradens funktion påverkar din hjärnas och kropps funktion

Varför skall du gå till kiropraktorn när du inte har ont i ryggen eller nacken eller nån annan del av rörelseapparaten?

Lär dig om hur kiropraktik påverkar hur väl din hjärna och kropp fungerar tillsammans.

De flesta vet idag att det är säkert och effektivt att gå till en välutbildad kiropraktor för sina ryggbesvär. Oberoende om det handlar om akut eller kronisk värk och smärta i nacke, huvudvärk, axlar, bröstrygg, ländrygg och bäcken/höfter med eller utan ischias eller armsmärta (brachialgi), så har kiropraktik bättre effekt och är säkrare än medicinering.

Vad du kanske inte visste är hur störningar på ryggradens funktion påverkar hur din hjärna och övriga kropp fungerar. Då pratar vi om när du inte har ont i ryggen utan kanske bara känner av ryggen då och då eller att du tycker dig ha en ”bra” rygg. som du inte känner av medvetet som smärta (möjligen först när din kiropraktor undersöker din ryggradsfunktion).

I nedan animation presenteras senaste forskningen som visar på hur störd ryggradsfunktion hos smärtfria patienter hade nedsättande effekt på:

  • Muskelstyrka
  • Hur väl processar sinnes data
  • Lära sig nya rörelser
  • Rumsuppfattning
  • Kroppsmedvetenhet
  • Mental förmåga

Och hur kiropraktik har en gynnsam effekt på ovan.

 

Boka gärna en tid för en genomgång av din ryggstatus (oberoende om du har eller inte har ryggbesvär) och få hjälp med hur den kan förbättras med ett program designat för dig.

Boka tid här

Boka tid

Det finns sak vi kan göra för oss själv som gör större skillnad om vi lär oss att göra de rätt. Och det finns det som vi behöver hjälp med och inte själva kan lösa upp. När vi kombinerar dessa uppnår vi bästa resultat.


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.