logotype

Instabil eller uttmattad?

Känner du dig utbränd eller på väg att bli?

Lär dig då vad kännetecken du behöver vara uppmärksam på och hur du kan ta dina första steg att komma tillbaks.

Det instabila tillståndet uppvisar en högre grad av obalans än något av de tidigare nämnda. Det instabila tillståndet omfattar både över och underaktiva mönster, samt några egna mönster beroende på nivå; mild, måttlig eller allvarlig. Det instabila tillståndet tenderar att röra sig fram och tillbaka mellan det över- och underaktiva tillståndet.

Här finner vi att den gamla, enkla synen på stimulerande respektive dämpande behandling inte räcker till. Konceptet gäller fortfarande, men det behöver anpassas för att kunna användas på rätt sätt. Systemet är nu så stressat att minsta lilla ökning av belastning skapar kaos och kroppens reaktion kan svänga snabbt från övertill underaktivt på mycket kort tid. Detta ger upphov till helt egna tecken och symtom. Det kan röra sig om migrän, huvudvärk, krampattacker, snarkningar, sömn- gång, svallningar, PMS, sängvätning, ätstörningar, humörsvängningar och panikattacker. Människor som utsätts för många olika typer av stresspåfrestningar samtidigt kan hamna i det här obalanserade tillståndet.

När du befinner dig här är det som om du aldrig riktigt är i takt med vad situationen kräver: Vid ett viktigt möte håller du på att somna och när du ska gå och lägga dig är du för pigg eftersom du grubblar på vad de sa på mötet som du nickade till på.

Utmattat tillstånd

Det utmattade tillståndet är det allra farligaste tillståndet. Det hamnar automatiskt på den allvarliga nivån. Kroppens kommunikationssystem är i så stor oreda att meddelanden och respons mellan nervsystem och kropp inte längre matchar. Utvecklingen kan bli så allvarlig att kroppens olika system börjar attackera varandra. Hälsoproblemen omfattar alla de som nämnts under ”överaktivt tillstånd”, samt kan omfatta åkommor som kroniskt trötthetssyndrom, diabetes, reumatiska sjukdomar, MS, fibromyalgi och cancer.

Ovan situationer kräver professionell assistans och långsiktighet i åtgärdsprogrammet.

Ovan är ett utdrag ur min bok ”Din hälsokälla är Du” som du kan beställa med unik bonus just nu via denna länk

För dig som lider av stressproblematik och har någon eller några av ovan problem, har vi special program som vi sätter samman för dig och dina behov.
Kontakta oss på info@welledge.se och ange stressprogram. Så bokar vi en tid för dig.

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier