Skip to main content

Kiropraktik under graviditeten

Forskning indikerar precis som gravida rapporterar, att kiropraktik bidrar till en bättre graviditet och förlossning. Lär dig mer…

Graviditets relaterade ryggbesvär är vanligt och börjar ofta redan vecka 12 och varar till cirka 6 månader efter förlossningen. Förekomst rapporteras från 49% (Ostgaard, Spine, 1991) till 76.4% (Kristiansson et al, Spine, 1996). Dessa besvär avfärdas tyvärr ofta som triviala och oundvikliga. Risk faktorer inkluderar tidigare ryggbesvär samt flera graviditeter.

Bäckenledsdysfunktion är den vanligaste orsaken till ryggbesvär under graviditeten (Berg et al, 1988; Daly et al, 1991, Damen et al, 2001, McIntyre & Broadhurst, 1996).

Forskning visar att kiropraktisk behandling av gravida kvinnor med ryggbesvär ger markant lindring i upp till 91% av fallen (Berg et al, 1988; Daly et al, 1991; Diakowet al, 1991; McIntyre & Broadhurst, 1996). Behandlingen är säker, effektiv och innebär ingen risk för barnet (inget tryck på livmodern) (Sandler, 1996).

Fokuset är finna ut hur att stödja med livsstilsråd och övningar i kombination med olika kiropraktiska tekniker för ge bästa förutsättningar för modern och fostret genom graviditeten och därefter. Genom att anpassa det kiropraktiska omhändertagandet på bästa sätt till varje fas av graviditeten uppnås bästa resultat.

Lär dig mer i nedan animation.

 

Om du vill boka en konsultationstid här

Boka tid


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.