Skip to main content

Kiropraktik –Varför det knäpper och om det gör nån skillnad

Har du undrat över varför det knäpper och knakar i dina leder ibland. Brukar du själv få det att knäppa i dina leder, lär dig vad som orsakar knäpp ljudet. Och varför det ofta knäpper till när du får en kiropraktor behandling och om det gör nån skillnad för resultatet.

Ett kiropraktor besök förknippas ofta med att få en justering av ryggraden eller nån annan led som inte rör sig som den skall, vilket ofta förknippas med att det knäpper till. Många tror att detta har skadlig effekt över tid och andra tror att de inte får lika bra resultat av sitt kiropraktor besök om det inte knäpper till. Båda har dock fel enligt vad forskning kommit fram till.

Att knäppa i sina leder, leder inte till artros. Ej heller blir det bättre resultat av att det knäpper till när får behandling. Snarare är det som så att även helt vanliga leder knäpper till av och till när vi rör oss. Och vad som gör skillnad i vilka resultat som fås av ett kiropraktor besök handlar mer om hur väl kan stödja kroppen att adressera och släppa på de underliggande störningarna i ryggradens funktion (så kallad kiropraktisk subluxation).

I nedan animation kan du lära dig mer om detta och mycket mer.

 

Även om det är ofarligt när det knäpper till i en led från en kiropraktisk justering, som du lärt dig i ovan animation, så är det ändå många som tycker det är obehagligt. Vid tonala kiropraktor tekniker, som vi främst använder på Welledge, använder vi lätta kontakter på specifika områden som vår analys visar, där tas specifika kontakter för att påverka hur hjärnan och övriga kroppen fungerar. Detta gör att många väljer oss och de speciella effekter som följer av detta sätt att arbeta.

Vill du boka en tid för en kiropraktor konsultation så klicka på nedan länk.
Om du vill veta om just det du söker hjälp för är nått som vi kan hjälpa dig med så fyll i nedan kontaktformulär och berätta vad du vill uppnå så kan vi ge dig en kort bedömning om vi kan hjälpa just dig.
Boka tid


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.