Kolik och Kiropraktik

Mellan 10 – 30 % av alla spädbarn får kolik. Det är mycket stressande för såväl barnet som föräldrarna. Det finns inte så mycket att göra och det växer bort, brukar många få höra. Lär dig om andra alternativ .

Det finns ingen väletablerad förklaring till varför vissa spädbarn drabbas av kolik. Inom kiropraktik är utgångspunkten att vissa spädbarn med spänningar i ryggen, främst kring skall basen, är benägna att utveckla kolik. Det innebär inte att alla barn med kolik har spänningar och inte heller att alla spädbarn som har spänningar utvecklar kolik.

Vad som är väletablerat inom kiropraktiken genom klinisk erfarenhet och numera med visst stöd av några olika studier, är att vissa spädbarn med kolik svarar annan mycket positivt på endast några få behandlingar. 

Som kiropraktor ger jag även råd till föräldrarna utifrån deras situation vad som kan vara stöd och assistera deras situation.

Vad räknas då som att ett spädbarn har kolik?

Den definition som används vid forskning är mer än tre timmars skrikande mer än tre dagar per vecka hos ett i övrigt friskt barn. I praktiken ställs diagnosen när barnet skriker mer än vad föräldrarna uppfattar som normalt. 

Besvären brukar börja efter några veckor efter förlossningen och hos många avtar det av sig självt efter tolv veckor. Det är många barn som det fortsätter hos och oberoende så är de veckorna med kolik otroligt stressande för barn och föräldrar och en tuff start på en viktig anknytningsperiod i livet.

Se videon som på ett bra sätt förklarar om en studie gjord kring kiropraktik och dess effekt på vissa spädbarn med kolik.

 

Läs mer 

Spädbarnskolik

Infantile colic 

”The short-term effect of spinal manipulation in the treatment of infantile colic: a randomized controlled clinical trial with a blinded observer”, published in the Journal of Manipulative Therapeutics recommends chiropractic care. 

 

Vi finns här för dig

Vi kiropraktorer på Welledge arbetar främst med neurologiskt baserad kiropraktik och är vidareutbildade och tränade plus certifierade i tonala kiropraktor tekniker vilket inte är kopplat till det annars ofta förknippar med ett besök hos kiropraktorn, ”knäpp ljudet” som oftast kommer som en följd av en strukturell kiropraktik justering. Även om detta är helt ofarligt är det många som tycker det är obehagligt. Vid tonala kiropraktor tekniker arbetar vi annorlunda. Detta gör att många väljer oss tillammans med de speciella effekter som följer av detta sätt att arbeta.

På Welledge har vi EEG utrustning för att mäta hur din hjärna påverkas gynnsamt av det vi tillhandahåller i våra tjänster.

Welledge ligger centralt på hörnet Lilla Nygatan och Kornhamnstorg med egen ingång, som en oas med ljusa rymliga lokaler som veter mot vattnet

Adress: Kornhamnstorg 6, Gamla stan, 111 27 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 796 96 88
E-post: info@welledge.se

Boka din första kiropraktor konsultation här

 


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

Kontakta oss

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.
Hitta oss på sociala medier

Copyright Welledge ©
web by Marc Neander