Skip to main content

Låg energi och håglös?

Känner du dig trött, sliten och saknar den energi du önskar?
Lär dig då mer om vad detta kan bero på och hur du kan få fyllt på med energi.

Underaktivt tillstånd

Underaktivt tillstånd hamnar man i när det parasympatiska nervsystemet blir mer dominant och det sympatiska hämmas. Detta fungerar bra vid vila, matsmältning, sömn, all återhämtning och läkning. Det blir till ett problem när det blir ett kroniskt tillstånd och när det är för dominant.

Det här tillståndet karakteriseras av låga energinivåer. Om du tänker på depression i dess klassiska form, då får du en bild av hur kroppen reagerar vid underenergi. Följderna av ett kroniskt underaktivt system kan vara: depression, tankeoro, irritation, inkontinens, energilöshet, avsaknad av motivation, svag koncentrationsförmåga, dåligt fokus, för låg blodsockerhalt, förstoppning, låg smärttröskel och svårighet att vakna.

Kom återigen ihåg att varje så kallad ”sjukdom” antingen är ett överstimulerat eller understimulerat system.

När du befinner dig i ett underaktivt tillstånd känner du att du aldrig räcker till eller har energi nog för den situation som du står inför. Om du är i måttlig till allvarlig obalans här, och detta är ditt mest grundläggande mönster, så gäller det att ta extra hänsyn till dina behov och vad som ger dig energi långsiktigt. 

Ovan är ett utdrag ur min bok ”Din hälsokälla är Du” som du kan beställa just nu med unik bonus en fri konsultation med mig via denna länk

För dig som lider av stressproblematik och har någon eller några av ovan problem, har vi ett specialprogram som vi sätter samman för dig.
Kontakta oss på info@welledge.se och ange stressprogram. Så bokar vi en tid för dig.


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.