Skip to main content

Fem tips för bättre motion när du motionerar

I denna artikel får du lära dig fem tips kring hur du kan effektivisera din motion och förbättra din förbränning. Samt utvärdera din kapacitet till att hantera syre och ökad prestationsförmåga.

Jag kan varmt rekommendera att du testar dessa tips, de är några av de saker jag själv gör för en bättre träning, vilket du kan se i den infogade videon i slutet.

Tips 1: För dig som vill förbättra din fettförbränning och komma i bättre form. Oberoende om du promenerar, cyklar eller löper, testa att hålla din puls kring 180 minus din ålder. Enligt Dr Phil Maffeton är det det bästa formatet han kommit fram till för att hitta den bästa puls för förbränning som är aerob (syre baserad). 

Se till att röra dig var tolfte timme i motsvarande en timme för att hålla din fettförbränning aktiv.

Tips 2: Näsandas när du motionerar. Ett bra sätt att känna vilket tempo som du mår bra utav. När märker att inte klarar av att näsändas när du promenerar, cyklar eller löper, så har du troligen en puls över 180 minus din ålder. Dr Douillard är en som förespråkar näsandning.

Tips 4: Skapa variation i din träning. Se mig löpa…

Tips 5: Besök kiropraktor för att optimera din prestationsförmågan och funktion. Med kiropraktik uppnås ökad styrka och smidighet, bättre andning och balans.

 

Länkar för att lära dig mer:

Effekten av kiropraktik på prestation

Dr Phil Maffetone 180 formula 

Näsandningens effekter enligt Dr John Douillard

Buteyko Breathholdingtest


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.