Skip to main content

Ryggsmärtor är nu den vanligaste orsaken till funktionshinder i världen. Få hjälp med kiropraktik

För vissa människor känns ryggsmärta bara som ett nyp, men för andra kan det betyda att de inte kan gå en promenad med sin familj, lyfta och bära saker på jobbet eller tävla i de sporter de älskar att spela. Forskare har räknat ut att när som helst lider över 500 000 000 människor runt om i världen av ländryggssmärta.

Kiropraktisk vård kan vara till sådan nytta för människor som lider av ländryggssmärta, detta är så viktig information att dela med våra medmänniskor. Ryggsmärtor är nu den vanligaste orsaken till funktionshinder i världen idag och ökar hela tiden.

Många vet inte att smärta från ryggen kommer ofta som en del av att stress (fysisk, emotionell, mental och kemisk) ackumuleras och leder till det blir dysfunktioner i hur ryggen fungerar vilket har en ogynnsam effekt på hjärnans smärtsystem. Och gör att ryggraden verkar bli lättare ”skadad” av aktiviteter i vardagen som vi normalt bör klara av.

Många lider av smärta i länd och bröstrygg, spänningar i nacke som bidrar till allt från huvudvärk till yrsel och tinnitus. Och är hindrade i son vardag från att kunna göra de saker de älskar på det sätt som de önskar. Det finns dock hjälp att finna hos kiropraktorer.

Hjärnan kan fabricera smärta som är oproportionerlig till den aktuella vävnadsskadan, om det ens finns nån ”skada”.
Genom en noggrann undersökning hos en kiropraktor kan obalanser i ryggradens funktions koordinerat av hjärnan identifieras och adresseras med adekvat kiropraktisk behandling och övningar.

Forskning indikerar att det finns mycket att vinna att inte bara söka en kiropraktor när smärta och symtom känns av, utan genom gå förebyggande för att hålla ryggradens funktion i bästa skick kan risken för framtida smärta och symtom minskas. Dessutom förbättras styrka, smidighet, koordination av kiropraktik.

Lär dig mer i denna video och gilla denna video och dela vidare, om du gillar den!


Welledge fokuserar på proaktivt läkande och välbefinnande och att förbättra din kapacitet till hälsa och välbefinnande. Ett Kiropraktisk omhändertagande hos oss inkluderar ofta även biofeedback & neurofeedback och monokroma färger samt livsstilsråd för att minimera att skapar obalanser med sin livsstil.

En kiropraktisk analys och justering på Welledge är en kommunikation genom intelligent beröring med en intention för att stödja hjärnan och övriga kroppens korrigering av ogynnsamma mönster. Kiropraktik är designat för att assistera människan att mer effektivt kunna hantera livsstressorerna av vår moderna livsstil.

 

Om du vill boka en kiropraktor konsultation, klicka på nedan länk och boka en tid.

Boka tid

 

 


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.