Skip to main content

Så här säkert är Kiropraktik -så du kan tryggt gå till kiropraktorn

En del är rädda för att gå till kiropraktorn och tror det kan leda till diverse skador. Ta en titt på denna artikel och animation för att förstå hur säkert och effektivt det är med kiropraktik och hur sällan det sker några allvarliga komplikationer. Så du kan tryggt gå till kiropraktorn.

Eftersom det är så ytterst sällsynt att få några allvarliga komplikationer av kiropraktik, så är det svårt att göra en bedömning hur (o)vanligt det är att få komplikationer.

När forskare prövat att göra en bedömning så finner det att det är tio gånger större risk att drabbas av en allvarlig olycka när du åker i bilen till och från din kiropraktor, än av själva besöket. Risken för att få komplikationer till följd av besök hos kiropraktorn är mellan 1 på 20.000 och 1 på flera miljoner. Vilket skall jämföras med risken vid ett besök till ett sjukhus för det samma besvär, där är risken för en komplikation 1 av 3 enligt forskning.

I nedan animation förklaras på ett bra sätt rådande forskning i ämnet.

 

Vi finns här för dig

Vi kiropraktorer på Welledge arbetar främst med neurologiskt baserad kiropraktik och är vidareutbildade och tränade plus certifierade i tonala kiropraktor tekniker vilket inte är kopplat till det annars ofta förknippar med ett besök hos kiropraktorn, ”knäpp ljudet” som oftast kommer som en följd av en strukturell kiropraktik justering.

Även om detta är helt ofarligt är det många som tycker det är obehagligt. Vid tonala kiropraktor tekniker arbetar vi annorlunda, genom lätta kontakter där kroppen bjuder in tas specifika kontakter för att påverka hur hjärnan och övriga kroppen fungerar. Detta gör att många väljer oss tillammans med de speciella effekter som följer av detta sätt att arbeta.

På Welledge har vi EEG utrustning för att mäta hur din hjärna påverkas gynnsamt av det vi tillhandahåller i våra tjänster.

Welledge ligger centralt på hörnet Lilla Nygatan och Kornhamnstorg med egen ingång, som en oas med ljusa rymliga lokaler som veter mot vattnet

Adress: Kornhamnstorg 6, Gamla stan, 111 27 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 796 96 88
E-post: info@welledge.se

Boka din första kiropraktor konsultation här


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.