Skip to main content

Smärta bra eller dålig? förstå värdet av smärta och kiropratik

Visste du att forskning visar på att den medvetna känslan av smärta är något vår hjärna skapar för att uppmärksamma oss om att den tycker att att det är något som är ett problem som behöver tas omhand. I denna intressanta animation förklaras hjärnforskningen kring smärta och läkning på ett enkelt och lärorikt sätt.

Syftet med smärta, är i korta, som jag ser det är; stanna upp, uppmärksamma det, ändra ditt beteende. Det är inte något som vi skall betrakta som fel i första instans utan snarare fråga oss vad är precis rätt med den och vad att göra nu.

Smärtparadoxen

Många söker kiropraktik för att vi har så bra effekt på såväl akut som kronisk smärta. Men få förstår att den mest troliga anledningen till att vi har så bra resultat, har med det kiropraktiska omhändertagandets effekt på hjärnans och kroppens kommunikation och funktion.

En kiropraktisk justering oberoende vald teknik har en gynnsam effekt på hur väl hjärnan och övriga kroppen kan själv-reglera sig till ökad välorganiserad funktion. Det är det som är nyckeln till våra resultat oberoende effekten är läkning, förbättrad styrka, koordination, minne, immunfunktion etc…

 

 

 

 

Läs mer om kiropraktikers effekter här

 

Vi finns här för dig

Vi kiropraktorer på Welledge arbetar främst med neurologiskt baserad kiropraktik och är vidareutbildade och tränade plus certifierade i tonala kiropraktor tekniker vilket inte är kopplat till det annars ofta förknippar med ett besök hos kiropraktorn, ”knäpp ljudet” som oftast kommer som en följd av en strukturell kiropraktik justering. Även om detta är helt ofarligt är det många som tycker det är obehagligt. Vid tonala kiropraktor tekniker arbetar vi annorlunda. Detta gör att många väljer oss tillammans med de speciella effekter som följer av detta sätt att arbeta.

På Welledge har vi EEG utrustning för att mäta hur din hjärna påverkas gynnsamt av det vi tillhandahåller i våra tjänster.

Welledge ligger centralt på hörnet Lilla Nygatan och Kornhamnstorg med egen ingång, som en oas med ljusa rymliga lokaler som veter mot vattnet

Adress: Kornhamnstorg 6, Gamla stan, 111 27 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 796 96 88
E-post: info@welledge.se

Boka din första kiropraktor konsultation här


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.