logotype

Orsaken till många ryggbesvär

Är du stel i ryggen eller har ont och värk så tänker nog de många att de har nått som kanske sitter snett i ryggen som orsakar det. Oberoende om du kallar det att du har en ”låsning i ryggen”, eller en ”kota som hoppat snett” eller en ”upphakning” i ryggen, så skall vi titta på vad det egentligen handlar om.

Ryggskott, nackspärr ont i bröst ryggen och nackvärk är vanligt och verkar bli allt mer förekommande.

Lär dig vad som felas och vad som kan göras åt det med kiropraktik.

Om du frågar människor vad kiropraktorers primära uppgift är, så svarar de flesta; ”fixa dåliga ryggar eller ta bort ryggsmärta ”. Och visst, det kan vara en effekt av en kiropraktiskt omhändertagande  Det som många missar är att en kiropraktiks livsstil innebär så mycket mer.

Målet med en kiropraktisk livsstil är helt enkelt att du skall få en långsiktigt god hälsa istället för att vara beroende av återkommande punktinsatser för att få bukt med symptom som skapas av en ohälsosam livsstil.

Effekt i hela kroppen

Kiropraktorer arbetar i första hand med ryggraden, det gör vi dock för att identifiera vad vi kallar en subluxation (det som ovan ges många andra namn). En subluxation är ett segment eller område i ryggen som b la har nedsatt rörlighet och ofta ömmar vid tryck. Vi kan se det som ett ankare för många ryggbesvär och om det korrigeras så försvinner även de tillhörande symtomen. Många fler aspekter kommer jag beröra i kommande artiklar och vad som leder till att vi får subluxationer. Ett enkelt ord som summerar det är dock stress (belastning som kan vara fysisk, emotionell, mental). Subluxationer är ett symtom på att vi inte kunnat integrera stressbelastnigar vilket stör hur hjärnan och övriga kroppen kommunicerar och samarbetar.

De flesta jag möter är tyvärr inte medvetna om det intima samband som finns mellan ryggraden och nervsystemet, och mellan nervsystemet och alla andra system i kroppen. Om nervsystemet fungerar bra har en otroligt stor inverkan på kroppen och hälsan.

Så när jag frågar ”Vad är ryggradens viktigaste funktion?”, så blir sällan svaret det rätta.
Vad tror du det är?

  • Att bära upp kroppen.
  • Ge oss rörlighet.
  • Skydda ryggmärgen.

Det sista så klart och jag är rätt säker på att du visste svaret, men det var inte det du tänkte först på.

Det är därav jag som kiropraktor fokuserar på hur en försämrad funktion/rörlighet av ryggraden påverkar nervsystemet i relation till andra system i kroppen. Genom att stödja din ryggrad att fungerar bra, så fungerar hela din kropp bättre.

Alla är idag medvetna om hur viktigt det är att gå till tandläkaren regelbundet. Vi vet också att våra barn med jämna mellanrum skall gå till barnavårdscentralen eller skolläkare.

Vad du kanske inte vet är att det är klokt att få din ryggrad undersökt regelbundet av en kiropraktor för att identifiera och korrigera eventuella subluxationer som stör hur bra du fungerar.

 

För dig som lider av ryggproblematik, har vi ett special program som vi sätter samman för dig. Kontakta oss på info@welledge.se och ange ryggprogram eller du kan boka en tid till oss på Welledge i Gamla stan vi nedan länk eller ringa oss på 08-796 96 88.

Vi har över 20-års erfarenhet av att ta hand om ryggbesvär med gott resultat.
Klicka på nedan för att boka en tid…

 

 

 

 

 

 

Rygg med rygg

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier