Skip to main content

Vad du har på dina fötter gör skillnad…

Att gå, springa och klättra med så kallade ”barfotaskor” ger en helt annan kontakt med underlaget och gör underverk för din balans och rygghälsa.

Carets skor -snygga dress skor för fot- och rygghälsa

Mina personliga favoritmärken är Vivobarefoot och Carets skor. Skor som gör att man får extra bra grepp och kontakt med underlaget, samtidigt som de är stiliga. I vår vardag är det oftast inte så lämpligt att gå barfota vilket är det vi är skapta för. Så om vi nu skall ha skor på fötterna är det viktigt att vi har bra sådana som stödjer foten och kroppens funktion och inte bidrar till att skapa problem.

Våra förfäder rörde sig barfota på varierat, mjukt och sviktande underlag. När vi började bära läder på fötterna formade det sig efter fötterna och utgjorde inget hinder mot att få full information om underlaget. Det gjorde att vi fick konstant balansträning på ett sätt som få av oss får idag eftersom vi rör oss med relativt stela sulor på hårda underlag.

Det kan därför vara klokt att titta närmare på skor som ger fötterna möjligheten att röra sig som om vi gick barfota. Att använda dem stimulerar fötterna, och faktiskt hela kroppen, på ett otroligt upplyftande sätt.

Bäst är givetvis att gå och springa barfota så ofta du kan, eftersom det vi först och främst behöver är att ta oss ut i naturen och röra oss över stock och sten. Vi mår bra av att ta oss upp och ner för branter, och av att klättra och hoppa där det behövs, och ju mer vi gör detta barfota desto bättre. De positiva effekterna märks snabbt i form av ökad energi, bättre balans och hållning, och mer vitalitet.

Våra förfäder hade en ypperlig balans livet igenom just för att de hela tiden rörde sig över stock och sten. De kunde lätt stå på ett ben och blunda i minst en minut, ett test och en träning som jag ofta ger i rehabiliteringssyfte och som få i vår kultur klarar av.

Carets dress skor ser ut som de har klack men det har de inte. Så därigenom kan man undvika ett av problemen med dagens skor, att de får oss ur balans med sin lyfta häl. Lär dig mer om Carets skor i nedan video.

För den som önskar beställa Carets stiliga skor så kan du beställa Carets skor via denna länk och om du checkar ut med koden FRANSSON32 så får du $32 rabatt. 

Carets skor

Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.