Skip to main content

Vad är sjukdom egentligen?

Finns sjukdom?

Lever vi i en lögn om vad sjukdom är och vad som ligger bakom ohälsa? Värt att ta en funderare över vad det är för sanningar som vi tar för givna om hur saker fungerar i förhållande till hur vi mår. Lär dig hur du kan använda dina eventuella symtom för att må bra.

Tänk dig att du var i ett väl upplyst rum och rummet utanför var mörkt. Om du skulle öppna dörren mellan rummen, skulle då mörkret rusa in i det ljusa rummet eller skulle ljuset tränga in och lysa upp det mörka rummet?

Mörker är enbart frånvaro av ljus. Detta är lika självklart som att det inte finns sjukdom utan endast frånvaro av hälsa. Så om du vill ha mer hälsa skall du då ta bort ”sjukdomen/symtomen” eller följa receptet som skapar ökad hälsa?

”Den största av galenskaper är att offra sin hälsa för något annat.” – Schopenhauer

Receptet är att ge dig nycklar till välbefinnande och inte en kur av sjukdom. Ha uppmärksamhet på det som vill nära och utveckla, det leder per automatik till att det du önskar mindre av försvinner och kan användas för att navigera dit du önskar genom nödvändiga livsstilsförändringar.

Att ge medicin mot sjukdomar som redan utvecklats och att trycka ner revolter som redan har startat, det är att jämföras med att börja gräva efter en vattenkälla när man redan är törstig eller att lägga ner sina vapen när man redan påbörjat ett krig. Kommer inte dessa handlingar vara för sent komna?
– Ur Den gule kejsarens klassiker om inre medicin, ca 200 f kr.

Vill du ha en hel livsstilsskola med mer tips och övningar helt gratis? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev här till höger.

Ovan artikel är ett litet exempel ur Martin Fransson bok ”Din hälsokälla är Du” som du kan läsa mer om här  

Titta på nedan video och lär dig hur symptom kan assistera dig att navigera tillbaks till hälsa.

 

hälsa


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.