logotype

Din mage och ditt immunsystem

Allt mer forskning visar på hur viktigt det är för vår hälsa att vår mage fungerar bra.
Kvaliteten på vår tarmflora är avgörande för hur bra vårt immunsystem fungerar till att påverka våra matvanor och därmed om vi blir överviktiga eller inte.

Lär dig mer i denna artikel.

Forskning indikerar att antibiotika som tas i tidig ålder till spädbarn ökar risken för övervikt.

Dessutom har man funnit att risken för barn att utveckla allergi och astma ökar när de har en nedsatt tarmflora. Detta sker inte minst hos barn som föds med kejsarsnitt och får därmed inte den tarmflora från modern som de skulle fått om de föddes den normala vägen.

Vi har ju 100 gånger fler bakterier i våra kroppar än vad vi har celler!!

Så inte är det konstigt om de påverkar allt från vårt humör, matsug, immunsystem.

Kroppsceller vs tarmbakterier

 

Genom att ge vår mage och tarm rätt tarm flora med en bakterie kultur från produkter som vi finner allt fler utav idag i matbutikerna. Oberoende om det är mjölksyrade grönsaker eller yogurt så är de bra. Dock om du vill verkligen se till att kommer dit de skall så kan det vara värt att ta koncentrerade bakterier i kapsel form. Inte minst efter en antibiotika kur. Något varje barn och vuxen borde ta i min mening. De produkterna finner du i kyldisken på Apotek och Hälsokostbutiker.

Min personliga favorit är i flytande form Holiferm som du kan beställa här.

Kort och gott kan man säga en god tarm flora är lika med en god hälsa. 

Se denna inspirerande TED talk från februari 2015 om hur dina tarmbakterier formar vem du är.

Martin Fransson

Martin Fransson grundade Welledge 2005, med Neurologiskt Baserad Kiropraktik och Biofeedback. Tidigare verksam som kiropraktor i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som: - SOT (Sacro Occipital Technique) där arbetar mycket med skall-, nack- och käkbesvär samt graviditetssmärtor. - NSA (Network Spinal Analysis) - BGI (Bio Geometric Integration). De flesta söker mig för stressproblematik, ofta med smärta i ryggens olika delar. Jag håller ofta föredrag och kurser ute hos företag. 2014 gav jag ut boken "Din hälsokälla är Du". Tveka inte att kontakta mig med eventuella frågor.

Hitta oss på sociala medier