Din mage och ditt immunsystem

Allt mer forskning visar på hur viktigt det är för vår hälsa att vår mage fungerar bra.
Kvaliteten på vår tarmflora är avgörande för hur bra vårt immunsystem fungerar till att påverka våra matvanor och därmed om vi blir överviktiga eller inte.

Lär dig mer i denna artikel.

Forskning indikerar att antibiotika som tas i tidig ålder till spädbarn ökar risken för övervikt.

Dessutom har man funnit att risken för barn att utveckla allergi och astma ökar när de har en nedsatt tarmflora. Detta sker inte minst hos barn som föds med kejsarsnitt och får därmed inte den tarmflora från modern som de skulle fått om de föddes den normala vägen.

Vi har ju 100 gånger fler bakterier i våra kroppar än vad vi har celler!!

Så inte är det konstigt om de påverkar allt från vårt humör, matsug, immunsystem.

Kroppsceller vs tarmbakterier

 

Genom att ge vår mage och tarm rätt tarm flora med en bakterie kultur från produkter som vi finner allt fler utav idag i matbutikerna. Oberoende om det är mjölksyrade grönsaker eller yogurt så är de bra. Dock om du vill verkligen se till att kommer dit de skall så kan det vara värt att ta koncentrerade bakterier i kapsel form. Inte minst efter en antibiotika kur. Något varje barn och vuxen borde ta i min mening. De produkterna finner du i kyldisken på Apotek och Hälsokostbutiker.

Min personliga favorit är i flytande form Holiferm som du kan beställa här.

Kort och gott kan man säga en god tarm flora är lika med en god hälsa. 

Se denna inspirerande TED talk från februari 2015 om hur dina tarmbakterier formar vem du är.


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005. Jag var innan dess verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique) för den som vill veta. Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper krings hjärnans funktion vid stress och återhämtning/läkning, för att förstå vad som lägger grunden för att nå sin högsta potential. Jag utgår från metadisciplinen Kommunikologi, läran om det som är gemensamt. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder och jag har specialiserat mig på förbättra hjärnan och övriga kroppens förmåga till återhämtning & prestation. Jag arbetar mycket med biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här.

Kontakta oss

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.
Hitta oss på sociala medier

Copyright Welledge ©
web by Marc Neander