Tinnitus –Få hjälp med tinnitus och lär dig hur det är kopplat till nack- och käkleds funktion

Tinnitus

Många lider utav tinnitus och vet inte att det för somliga finns hjälp att finna hos en kiropraktor. 

Det finns många olika orsaker till tinnitus och vi har inte alla svaren ännu, men som tur är så finns det goda möjligheter för de flesta med tinnitus som kommer från spänningar kring nackrygg, käke och kraniet att få lindring eller bli helt bra med Kiropraktik och tillhörande övningar och råd.

Tinnitus kan bidra till sömnbesvär, koncentrationssvårigheter, irritation och ilska. Många får ökad ångest, oro, depressioner, huvudvärk och trötthet av sin tinnitus. Jag har många som även kommer med ljudöverkänslighet -hyperakusi (hyperacusis) i kombination med sin tinnitus. Ofta så finns hos många ett underliggande posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Stress är en starkt bidragande komponent till hur mycket ens tinnitus och eventuella övriga symtom påverkar vardagen. Som en del av mitt arbete med tinnitus patienter så introduceras olika stressreducerande verktyg vid behov. Vi bygger vår förståelse kring tinnitus och hyperakusi på b la Dr Stephen Porges arbete enligt ”The Polyvagal Theory”.

Welledge Tinnitus program
På Welledge arbetar jag med olika tekniker inom Kiropraktik, främst genom mycket lätta justeringar kring ryggrad, kraniet och käkleder utan det sedvanliga knäpp ljudet som förknippas med kiropraktik.

Ofta i kombination med Neurofeedback träning av hjärnan som har bra effekt för många med tinnitus. Likaså introduceras vid behov BrainTap program som med specifika ljud, ljus och infravärme påverkar hjärnans stressnivåer och spänningar kring käke och öron.

Jag har framgångsrikt behandlat tinnitus hos otaliga patienter sedan 1996. Det är en av de vanligaste åkommor som patienter söker mig för, ofta i kombination med andra spänningstillstånd. Tinnitus som kommer från buller och hörselskador är dock inget som jag arbetar med. Bäst framgång har jag med somatisk spänningsrelaterad tinnitus.

I nedan video går jag igenom delar av den anatomi och fysiologi som ligger bakom spänningsrelaterad tinnitus, samt ger jag tips kring hur att påverka sin tinnitus på egen hand och hur kiropraktik kan assistera genom att arbeta specifikt med de bakomliggande spänningsmönster och stress som bidrar till tinnitus.

För att kunna bedöma om kan hjälpa just dig så behövs en konsultation där undersöker om det är en somatisk tinnitus som kommer från störningar i käkledens funktion, nackrygg eller kranietsfunktion. Om finner att din tinnitus kommer från faktorer som jag kan adressera är chansen mycket god för en minskad eller helt reducerad tinnitus. Hur lång tid det tar beror på många faktorer och kan först ges en prognos för dig vid en första konsultation där ta fram en åtgärdsplan för dig.

En behandlingsplan behöver sättas upp som tar ett helhetsgrepp om de bakomliggande faktorer som bidrar till tinnitus.

Boka en konsultationstid till mig via nedan länk om du bor i Stockholms trakten för att få en bedömning om din tinnitus kan åtgärdas med vårt sätt att arbeta eller ring och boka tid på 08-796 96 88.
 

Boka tid

Om du bor långt bort så kan du maila mig. Kontakta mig då på martin.fransson@welledge.se för att boka en konsultation online. 
 
Vid behov samarbetar jag med andra terapeuter, främst bettspecialister så som Sigurd Malmberg som kan adressera aspekter jag inte kan. Kombinationen är väldigt bra när båda åtgärderna behövs.

Vad några patienter säger:

Jag fick tinnitus december 2018 av långvarig psykisk stress. Efter att varit i kontakt med öronläkare, neurologer, tandläkare och alla tänkbara instanser som inte kunde göra något hittade jag äntligen till Martin Fransson augusti 2019. När jag kom till Martin var jag ett vrak. Det brusade i pannan och pep i höger öra samt brummade bak i huvudet.

Redan vid första mötet fick jag en känsla av hopp när Martin beskrev hur han jobbar med tinnitusrelaterade käk och nackbesvär. Jag påbörjade en intensiv behandling hos Martin och efter en månad var bruset och pipet borta. Brummandet var dock kvar men i mildare form. Januari 2020 började jag också hos tandläkare Sigurd Malmberg på Martins inrådan. Sigurd konstaterade att jag hade ett bettfel och tillverkade en bettskena åt mig som jag har på nätterna under sex månader. Det har också varit bra för min tinnitus.

Jag är medveten om att det är mångårig psykisk stress som orsakade min tinnitus. Det finns inte någon quick  fix att bli fri från det men jag känner mig trygg i känslan att jag kommer att bli besvärsfri. Jag har veckor nu när det är helt tyst i huvudet och det är underbart.  Martin är uppmuntrande och jobbar med människan som helhet.
–Helena Sahlin

tinnitus


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

Kontakta oss

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.
Hitta oss på sociala medier

Copyright Welledge ©
web by Marc Neander