Utveckla din Zon Hälsa

Stäm 6-zoner för en bättre hälsa.

Lär dig hur kroppens alla system samverkar för en god Zon Hälsa.

Vi pratar om att vara ”in the Zone” när vi är i vårt esse. ”The Zone” eller Peak Performance är givetvis något som alla vill ha oberoende om det gäller vår hälsa eller inom idrott, musik, arbete eller vilken prestations aktivitet det än må vara.

Då gäller det att stämma vårt instrument dvs vår kropps olika system till att arbeta som den mest finstämda symfoniorkestern. Lär dig om Dr Thurman Fleet Zon Hälsa.

Kiropraktorsystemet ZonTekniken är ett sätt att analysera kroppens sex system (zoner) och därigenom få en prioritet på vad som behöver adresseras med livsstilsförändringar och specifik Zon Kiropraktik som vi integrerar på Welledge. Lär dig mer i nedan video och artikel, utvecklad av Dr Thurman Fleet

Lär dig om ZonHälsa

Så här fungerar våra zoner enligt Dr Fleet

Dr. Fleet lärde ut följande – ”det finns bara sex slags störningar som kan påverka människokroppen. Dessa är i något av följande system eller zoner: körtlar (GLANDULAR), utrensning (ELIMINATIV), nervsystemet (NERVOUS), matsmältning (DIGESTIVE), muskel (MUSCULAR) och cirkulation (CIRCULATORY). Alla sjukdomstillstånd, värk och smärta och andra obehag som upplevs av kroppen kan tillskrivas en eller flera av ovanstående störningar i kroppens 6 system eller zoner.”

Enligt Dr. Fleet består den mänskliga hjärnan av många centra. Dessa centra bildas i det embryonala stadiet i livet och utvecklas från det dorso-mediala ektodermet av embryot. Det finns ett centrum som styr kroppens körtlar, ett centrum som är förknippat med eliminationsorganen, ett centrum som reglerar det centrala nervsystemet och som är differentierat som en ektodermal neuralplatta i den dorso-mediala regionen i ektodermet.

Matsmältningsorganen regleras av ett hjärncentrum. I hjärnans motoriska cortex hittar vi ett centrum som styr alla kroppens muskler, och i caudatkärnorna (båda) hittar vi centrum som reglerar vätskeströmningen (cirkulation) genom kroppen.

Eftersom kroppen kan klassificeras korrekt som elektrisk, representerar dessa 6 hjärncentrum kroppens positiva pol, och specifika relaterade punkter i ryggmärgen representerar kroppens negativa pol. När det finns en störning i någon av de kroppsliga områdena, kommer ”en eller flera av dessa centra” störas ut.

Det har skett en störning av den normala funktionen i dessa centrum på grund av effekten av emotionell, fysisk eller kemisk stress.

Zon kiropraktorer undersöker patienten för att avgöra vilka hjärncentra som inte är i harmoni med de system de kontrollerar. Detta görs genom olika tester b la att zonspecialisten känner specifika punkter på patientens huvud. Dessa punkter är relaterade till de sex hjärncentra genom olika nervförbindelser.

När ett hjärncentrum inte skickar rätt signaler till sitt system, lider alla kroppsliga funktioner som är associerade med det systemet. För att korrigera detta stimulerar zon kiropraktorn specifika punkter i kring ryggmärgen.

Det finns sex uppsättningar med fyra punkter i ryggmärgen (negativ pol) som är relaterade till de sex hjärncentrumen (positiv pol). Stimulering av de rätta punkterna av zon-kiropraktorn skickar energi upp längs ryggmärgen till de hjärncentra som behöver balanseras. De balanserade hjärncentra kan då skicka ut de rätta signalerna till kroppens system och kroppen kan bättre läka sig själv.

Dr Fleet (1895-1983) var kanske en genom tiderna mest framgångsrika kiropraktorer och ”healers”. Det har inte gjorts någon forskning ännu specifikt på denna teknik, men det är resultaten som talar för sig själva.

Varför zontekniken?

Resultat talar för sig själva. Visst får vi otroliga resultat med muskel- och skelettbesvär, dock kommer cirka 80% av våra patienter till oss för systemisk obalans i hälsan kopplat till kronisk stress, ofta efter att de har försökt och misslyckats med läkare, andra kiropraktorer, akupunktur, homeopati, etc.

Kiropraktor Martin Fransson är tränad i att analysera och leverera zonjusteringar av Dr Peter Goldman.

Om du vill boka en konsultationstid klicka här

Boka tid

hälsa, kiropraktik, stress


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

Kontakta oss

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.
Hitta oss på sociala medier

Copyright Welledge ©
web by Marc Neander