Skip to main content

ADHD från ett Hjärnfunktions perspektiv

Vi vet att allt fler barn såväl som vuxna har problem med rastlöshet, låg impulskontroll, fokus, koncentrationsförmågan, svårt att sitta stilla etc.

Olika bokstavsdiagnoser används och otaliga modeller finns för att förklara bakomliggande orsaker. Dock finns det inte så många icke medicinska alternativ för att underlätta och förbättra dessa olika symtom. Biofeedback och neruofeedback i kombination med olika övningar fungerar väldigt väl för många i denna grupp oberoende om är ett barn eller vuxen.

Ingen vill medvetet vara överimpulsiv, ouppmärksam och hyperaktiv. Och få vill använda mediciner för att dämpa dessa symtom. Som tur är finns det allt mer som främjar och stödjer att hjärnan och övriga kroppen kan mer effektivt reglera sig och komma i ökad balans med stöd av neurofeedback som vi arbetar med på Welledge.

I nedan video får du ta del av ett perspektiv kring hur hjärnans funktion och obalans kan ligga till grund för ADHD, ADD, dyslexi eller OCD och vad hjärnan behöver för att påverkas till ökad balans.

Lär dig hur vi kan titta på bokstavsdiagnoserna utifrån ett funktionellt neurologiskt perspektiv, kring hur väl hjärnans olika delar samverkar.

I denna video delar jag mina tankar kring hur barn, ungdomar och vuxna på spektrat kan påverkas gynnsamt med korrekta rörelser och beröring. Och min egna personliga erfarenhet.

Kontakta oss på info@welledge.se om du vill veta mer om hur vi arbetar eller boka en första konsultation via nedan länk.

Boka tid

Vi rekommenderar att göra en konsultation med hos oss i Gamla stan Stockholm för att bedöma hjärnans balans och hur det kan ge nycklar till icke medicinska komplement vid ADHD och andra bokstavsdiagnoser. Vi arbetar med t ex neurofeedback och biofeedback i våra program i kombination med olika övningar. Vi tar emot barn, ungdomar och vuxna på spektrat som söker komplement till övrig vård.

Länkar för att lära dig mer:

Lär dig mer om funktionell neurologi

Lär dig mer om HjärnBalans med Dr Robert Melillo och Martin Fransson

Lär dig mer om Frontalloben och Neurofeedback

Lär dig mer för att utveckla din Hjärnhälsa via Martins bok –Din hälsokälla är Du här

ADHD


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.