Hur ofta behöver man gå till en kiropraktor?

Många tror att se en kiropraktor är ett engångsbesök som kommer att lösa alla deras problem. Medan vi önskar att detta var fallet, tar problem tid att bygga upp och därför tar de tid att lösa. Ta en titt på denna animering som förklarar hur ofta människor kan behöva gå och se en kiropraktor för att få bästa resultat. Vad säger forskningen om hur ofta som behövs för att få bästa resultat hos en kiropraktor? Ja det varierar från hur länge haft besvären, hur allvarliga de är, tidigare besvärshistorik, övriga hälsonedsättande faktorer. Det finns många saker att ta hänsyn till därav vikten att besöka en välutbildad kiropraktor med fokus på ditt bästa. Oberoende så ger sällan ett besök tillräcklig effekt för att verkligen komma åt besvären på djupet och läka.

 

Sammantaget kan jag kan se i min erfarenhet att ju oftare får Kiropraktik dess bättre och snabbare resultat får man i den första fasen. För de flesta innebär det två till tre eller fler besök i veckan. Hur många besök det totalt krävs för att uppnå önskade hälsoeffekter i en första fas varierar. Dock märker de flesta en väsentlig förbättring inom loppet av 6-8 veckor.

Komihåg att det som är ute efter är inte att bli kvitt symtomen utan orsaken till att de är där. Så genom att adressera de underliggande faktorerna ges kroppen möjlighet att läka med minsta möjliga störning.

I nästa fas beroende på vad vill uppnå så rekommenderar jag ofta att fortsätta komma regelbundet. Det viktiga är att vet vad vill uppnå och kan mäta önskade förändringar.
I några studier där följt människor som fått kiropraktik regelbundet över tre år eller mer, kunde man konstatera att det inte verkade finnas någon övre gräns för förbättrad livskvalitet och välbefinnande när de som var med i studierna själva rapporterade sina resultat med stöd av en enkät som bedömer fysisk, emotionell, mental, stress och livskvalitet.
Kiropraktik erbjuder en process och livsstil för att må bra och vara sitt bästa, där individen väljer hur länge vill skörda effekten av kiropraktik.

 

Vill du boka en tid för en kiropraktor konsultation så klicka på nedan länk.
Om du vill veta om just det du söker hjälp för är nått som vi kan hjälpa dig med så fyll i nedan kontaktformulär och berätta vad du vill uppnå så kan vi ge dig en kort bedömning om vi kan hjälpa just dig.

Boka tid


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005. Jag var innan dess verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique) för den som vill veta. Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper krings hjärnans funktion vid stress och återhämtning/läkning, för att förstå vad som lägger grunden för att nå sin högsta potential. Jag utgår från metadisciplinen Kommunikologi, läran om det som är gemensamt. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder och jag har specialiserat mig på förbättra hjärnan och övriga kroppens förmåga till återhämtning & prestation. Jag arbetar mycket med biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här.

Kontakta oss

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.
Hitta oss på sociala medier

Copyright Welledge ©
web by Marc Neander