Skip to main content

Minska din stress och få mer energi för att må bra

Vi är alltför bekanta med känslan av stress. ossSom tur är inte från att vara jagade av sabeltandade tigrar även om det kan kännas så tillfälle av att kroppen ofta kan reagera på ”papperstigrar” på samma sätt som om det vore en verklig tiger. Idag är det oftast från arbete, omvärlds händelser och vår familjedynamik som stressar. Stress tar ofta en stor plats in i livets olika områden för många.

Förstå effekten av stress och hur att hantera den mer effektivt…

Stress är inte bara en jobbig känsla; den påverkar din hälsa. Frisättningen av kortisol, utlöst av stress, stör hjärtfrekvensen, immunförsvaret och hjärnan och övriga kroppens förmåga till återhämtning. Effekten är mer än bara en känsla – det är en fysiologisk och psykologisk belastning som kan leda till olika komplikationer.

Kronisk stress försvagar immunförsvaret, vilket gör oss mer mottagliga för sjukdomar, samtidigt som det bidrar till hjärt-kärlproblem, matsmältningsproblem och psykiska besvär. De känsliga elektriska mönstren i våra hjärnor, de så kallade hjärnvågorna, ändras som ett resultat av stress. När stress driver hjärnan ur balans påverkar det vårt humör, beteende och kognitiva funktioner avsevärt, och visar på de djupgående hälsoeffekterna.

Är det dags att öka din förmåga att påverka din stress och återhämta dig effektivare och snabbare från den?

på Welledge integrerar vi olika modaliteter som Neurofeedback, BrainTap och Kiropraktiska tekniker extra lämpade för stressproblematik. Det ger inte bara en tillfällig stresslindring utan verktyg att skifta hur din inre ”körstil” är; vilket ger dig möjlighet att programmera om din hjärna, vilket utvecklar sättet du bearbetar och hanterar stress för en mer motståndskraftig och stärkt kapacitet inför framtiden.

Enkom BrainTap vilket inte är din typiska app för stresshantering; ger en heltäckande lösning grundad i vetenskap. Tolv studier med globalt samarbete bekräftar BrainTaps effektivitet. Användare upplevde en 38,5 % förbättring av stressindexskalan under en enda session, vilket visar den kraft som finns att tillgå när vi arbetar med att stödja hjärnan, vårt nervsystem och övriga kroppen att återhämta sig effektivare med vår eveidensbaserade lösning.

Det handlar inte bara om att må bättre för en stund; det är gäller att sätta en kurs för en resa mot en vitaliserad, balanserad version av dig och fyll av resurser som kan möta Livets utmaningar än mer effektivt.

Vill du veta hur din stressnivå är och din förmåga till återhämtning för att ha en utgångspunkt för hur att förbättra den. Läs då om vår NeuralCheck som du kan göra vid ett första besök. Boka en första konsultation via länken ovan och Skriv NeuralCheck i ämnesraden.

återhämtning, stress


Martin Fransson

Jag grundade Welledge 2005 med syfte att skapa en kultur för människor att utvecklas mot nya nivåer av livskapacitet och fira sin nya potential. Min ambition är att göra utveckling med kiropraktik spännande och låta vårt samhälle frodas med optimerad neurologisk funktion och effektiv stresshantering. Jag blev klar kiropraktor 1996 efter ett år vid Odense Universitet och fyra år vid Anglo European College of Chiropractic. Jag var verksam i Huddinge centrum och Aspudden från 1996 till 2007. Jag har specialiserat mig på mjuka kiropraktiska tekniker som många uppskattar som söker mig. Främst använder jag Network Spinal Analysis (NSA), Bio Geometric Integration (BGI), SOT (Sacro Occipital Technique). Jag håller ofta föredrag och utbildar människor och grupper kring hur att förbättra hjärnan och övriga kroppens funktion vid stress och återhämtning/läkning. I mitt arbete är stress en resurs istället för hinder där jag ofta inkluderar i mina program biofeedback och stresstoleranstester för att åskådliggöra och träna de som söker mig i sin förmåga att självreglera de bakomliggande obalanserna som yttrar sig som symtom. Jag har gett ut boken Din hälsokälla är Du -utveckla dina fem hälsopelare, som du kan läsa mer om och beställa här. http://thewelledgebooks.se

    Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig.